Nina

Hemma april 2024

Kastrerad tik
Född: aug 2022
Storlek: ca 52 cm
Adoptionskostnad: 7700.

Ninas historia

Nina och hennes fem syskon Nala, Nico, Nova,  Noah och Nixon blev räddade av en kvinna i Turda, en stad nära Cluj. Valparna dök upp och strosade vilset runt nära kvinnans bostad utan en chans att kunna klara sig själva. Vi kan bara tänka oss hur rädda de var när de lämnats alldeles ensamma, utan tryggheten från sin mamma.

Förmodligen har någon dumpat Nina och hennes syskon där i Turda i förhoppning att valparna skulle dö av svält. Kvar någonstans fanns en tik som inte hade en möjlighet att skydda sina valpar. Att människor slänger iväg valparna efter att tiken fått valpar är ett stort problem i Rumänien och därför sponsrar vi kastreringar så mycket vi kan.

Nina och hennes syskon fick stanna kvar hos kvinnan, där de fick mat, blev vaccinerade och fick den omsorg valpar behöver. Kvinnan ville inte hitta hem till valparna i Rumänien eftersom hon vet vilket liv många hundar tvingas leva där. De blir fastkedjade som vakthundar, utan skydd och minimalt med mat. Kvinnan frågade därför Alina att hjälpa till att hitta kärleksfulla hem till valparna. Nu längtar Nina och hennes syskon efter sina kärleksfulla föralltidhem i Sverige.

Nina och Nico som är dom hundarna i denna kullen som är kvar i hägnet bor för tillfället ihop med Ante, Nick och Nicki och trivs med det. Då vi mötte detta härliga gänget under vårat besök i hägnet var dom alla lite skeptiska och kollade in oss lite. Inget morr e.l, bara nyfikenhet. Nina kom efter en liten stund, efter studerat oss lite, fram och lite försiktigt tog hon godiset som vi erbjöd henne.

Vi är säkra på att Nina kommer smälta in i dom flesta familjer. Det tog ca 10 min för Nina att känna lite tillit till oss och våga komma fram efter stått och tittat nyfiket på oss. Nina har inga problem med andra hundar så om det redan finns en hund i hans framtida hem är det inte några problem för denna tjej.

Vill du adoptera denna sötnos och ge henne det trygga kärleksfulla hem hon längtar efter? Skicka då in en intresseanmälan till oss!