Harley

Hemma april 2024

Kastrerad hane, född december 2023
Storlek: Valp som växer
Adoptionskostnad: 7700 kr

Harleys historia

Harley, Harry, Hasse, Heidi, Hedda och Hedvig räddades av en äldre kvinna som bor i närheten av en skog ute på landsbygden, nära Cluj. En dag när hon gick i skogen kunde hon höra valpar som pep, men det enda hon såg var en påse som hon trodde var sopor. När hon närmade sig ljudet blev hon helt förskräckt då hon såg att påsen inte alls var sopor, utan valpar som blivit bortslängda.

Detta är tyvärr ett alldeles för vanligt fenomen i Rumänien, folk slänger iväg valpar som domers tikar har varit tvungen att föda fram då ägarna inte kastrerad sina hundar. Just på grund av sådant beteende bland befolkningen kastrerar ASIPA hundar gratis då detta är den enda långvariga lösningen på gatuhundsproblematiken och allt lidande som dessa valpar och vuxna hundar möter dagligen.

Då kvinnan öppnade påsen såg hon sex valpar som precis börjat öppna sina ögon. Kvinnan som är fattig, gammal och sjuk, hon kunde inget annat än att ta med sig påsen med valparna hem till sig, väl medveten om att hon inte kunde behålla dem.

Kvinnan tog kontakt med en yngre kvinna som hon kände väl för att få hjälp med mat, vacciner med mera till valparna. Då den yngre kvinnan kom dit vart valparna bodde med sin räddare kunde hon konstatera att den äldre kvinnan klippt sönder sina enda lakan för att valparna skulle hålla sig torra och rena.

Valparna fick donerad mat som den äldre kvinnan gav dem med flaska och ASIPAs veterinär har sett till så valparna har fått sina vacciner.

Valparna bodde kvar hos den äldre kvinnan tills de vuxit till sig och börjat äta själva. Nu har de flyttat till ett betalt fosterhem i Rumänien där de busar runt på dagarna utan att veta att de har varit bara några minuter från döden.

Vi är enormt glada för dessa människor som tänker på djurens välfärd och har så mycket empati och hjälper till, trots att dom de inte ens har mat till sig själva. Vi är samtidigt extremt förbannade på alla dessa hjärtlösa människor, utan en uns av empati, som inte bryr sig om ett djurs liv och behandlar dem som sopor, misshandlar och dödar dem på värsta tänkbara sätt.

Harley och hans syskon hade tur som fick en chans att leva och är i dag friska, pigga och letar efter sitt kärleksfulla hem här i Sverige!

Vill ni adoptera charmiga Harley och ge honom ett underbart hundliv? Då är ni varmt välkomna att skicka in en intresseanmälan till oss.