Om föreningen Hundar Längtar Hem

Hundar Längtar Hem – Rumänska Gatuhundar är en svensk ideell och politiskt obunden förening som startade i 2021. Vi är en förening som arbetar för en human behandling av hundar och katter i Rumänien. Vi har en adoptionsverksamhet här i Sverige dit rumänska gatuhundar och katter adopteras till. Här får de en chans till ett nytt liv med kärlek och vi får möjlighet att berika djurens liv på samma villkor som de berikar våra liv – en möjlighet att ge en hund ett liv som den inte kunde drömma om.

Vi arbetar på plats i Rumänien med kastreringar av hundar och katter och med att sprida information och kunskap om god djurhållning. Kastrering av gatuhundar och katter är det enda sättet att få bukt med gatuhundsproblematiken och vildkatter. En tik eller honkatt kan få många kullar som då föds till ett liv i lidande, ofta ett mycket kort liv. För att hjälpa till ekonomiskt med kastreringar i Rumänien har vi kastreringskampanjer som vi samlar in pengar till.

Vi hjälper också våra samarbetspartners på plats med det de behöver för att hjälpa hundarna i hägnet, till exempel mat, halm, hundkojor som skyddar hundarna under den kalla bistra vintern i Rumänien.

Vårt ändamål är att vi inte längre ska behövas. Vi önskar att kastrationer, utbildning och vår övriga verksamhet som vi bedriver ska ge resultat. Att hundarna blir behandlade med empati och värdighet, att inga hundar eller katter ska behöva leva sin vardag i våld, svält och skräck.

Tillstånd

Vi har tillstånd från Länsstyrelsen för adoption av hundar och katter.

Alla hundar är registrerade i datasystemet TRACES innan avfärd till Sverige. Ett TRACES-intyg visar att hunden är kontrollerad enligt EU:s krav för resa inom EU.

Bankgiro och Swish

BG 5755-7001
Swish 123 109 35 74

Kontakta oss

Kontakta föreningen via e-post

info@hundarlangtarhem.se