Max

BOKAD

Kastrerad hane, född juli 2021
Storlek: ca 56 cm
Adoptionskostnad: 5500 kr

Max historia

Max sitt liv kunde tagit ett tragiskt slut, i smärtor, rädslor och svält, i juni 2023 då han blev påkörd av en bil inne i Cluj. Alina, som var inne i stan i ett ärande, fick se denna killen som låg där vid sidan av vägen i olidliga smärtor, hon stannade så klart sin bil direkt för att hjälpa denna hjälplösa hunden. Alina gick sakta fram till Max (som han nu heter), hon pratade lugnt till honom och la fram lite mat till killen. Efter Max hade fått lite mat i sin kurrande mage gick det bra för Alina att ta med sig Max in i bilen och dom åkte till veterinären i hägnet.

Då Max hade fått mat i sin hungriga mage kunde veterinär undersöka honom och konstaterade snabbt att Max skulle behöva experthjälp och därmed åkte Alina med Max till djursjukhuset där han blev röntgat och sedan opererad. Det visade sig att Max hade skadat sin ryggrad, dom 4 sista ländkotorna. Max fick opererad in ett inplantat i sin rygg och detta inplantat ska sitta kvar resten av Max sitt liv. Max sitt bäcken hade också fått en smäll från bilen som körde på honom, men detta är något som nu är läkt och som Max inte har några problem med. Tur för Max, så var det bara ryggraden som var skadat och inte ryggmärgen, Max hade inga andra mjukdelsskador så han hade, trots allt, haft någon stjärna som vakat över honom.

Hur Max hamnade på gatorna i Cluj vet vi inte, kanske har han blivit dumpad där? Kanske har han överlevt på egen tass hela sitt korta liv?

I dag har Max läkt både fysiskt och psykiskt. Han är en mycket snäll, levnadsglad och trevlig hund som nu redo att hitta sitt kärleksfulla hem. Max älskar att gå på promenader, är lycklig när han får uppmärksamhet från människor, han umgås fint med både hanar och tikar och tackar inte nej till en lekstund. Vi anser att Max, med sin positiva personlighet, kommer trivas i dom flesta hem.

Max, som anses vara en handikappad hund, han adopteras ut för en reducerad adoptionskostnad. Max ser dock inte sig själv som en handikappad hund, han har energi och är full av lycka över livet och han är återställd, inga mera smärtor.

Vill ni adoptera vackra Max och ge honom ett kärleksfullt hem? Då är ni varmt välkomna att skicka in en intresseanmälan till oss.

Det finns möjlighet att ta del av Max röntgenbilder vid en intresse av adoption av killen.