Puya

Kastrerad tik, född ca april 2023
Storlek: Ca 62 cm, ca 23 kg
Adoptionskostnad: 7700 kr

Puyas historia

Puyas historia är lika tragisk som så många andra rumänska hundars. Puya stod bunden i en kort kedja på en byggarbetsplats, inte långt från staden Cluj. Hon var bunden där för att agera vakthund och skälla när människor närmade sig.

Puya hade trots allt en liten hundkoja hon kunde krypa in i för att ta skydd från dåligt väder och eventuella faror. Hon fick mat och vatten, men ett liv fast i en kedja är ett liv som ingen hund ska behöva leva.

Puya hade tur som blev upptäckt av en av ASIPAs volontärer som tog kontakt med arbetarna på arbetsplatsen med frågan att få ta Puya bort från kedjan för att hitta ett hem till henne. Arbetarna som tyckte Puya var en dålig vakthund var nästan glada att bli av med denna tik som dom tyckte var för snäll mot människor för att göra någon nytta. På detta sätt hamnade Puya i ett av dom fantastiska jourhem som finns i Rumänien och där väntar hon nu på att bli adopterad till ett kärleksfullt hem här i Sverige.

Puya är en extremt snäll tik som umgås fint med andra hundar och hon älskar människor. Puya kan gå i koppel och det att hon bor inomhus är en stor fördel för den som kommer adoptera denna skönhet.

Vill ni adoptera Puya och ge henne ett kärleksfullt hem? Då är ni varmt välkomna att skicka in en intresseanmälan till oss.