Alma

BOKAD

Kastrerad tik, född dec 2022
Storlek ca 48 cm
Adoptionskostnad 7700 kr

Almas historia

Almas har varit en ägd hund, en ägd hund i ett av slumområden kring Cluj.

Det att vara en hund i dessa områden som Alma bott betyder bl.a svält då människorna där ofta är så fattiga att dom inte har mat till själva och då är mat till en hund inte något som prioriteras.

Almas första kontakt med ASIPA var då Alma blev sjuk och Almas ägare kom till ASIPA för att få hjälp av veterinär hos Vischivet, som har sin klinik i ASIPAs hus, och det visade sig att Alma led av vaginalt framfall.
Alma blev kastrerad samtidigt som hon fick hjälp med denna åkomman. Detta var självklart något som blev gjort gratis då ingen på ASIPA skulle säga nej till en hund i nöd, även om dennas ägare inte skulle kunna betala för vård av hunden.

Alma återvände ihop med sin ägare till slummen igen där hon förstås inte fick den vård och mat som hennes lilla kropp behövde och detta resulterade i att Almas ägare återkom till ASIPA med henne, efter bara 3 veckor. Denna gången hade Alma stora problem rectalt och Alma var tvungen att genomgå åter en operation.
Efter Almas andra operation började Alma åter en gång bli dålig och hon fick feber. Denna gången tog Alina med sig Alma till en större klinik där dom hade möjlighet att hitta vad som var på tok med Alma. Det visade sig att Alma hade fått en reaktion från suturen och fått en inflammation efter sin sista operation. Alma blev därför opererad en tredje gång och denna gången gick allt bra och Alma blev helt återställd.

Alina tyckte inte Almas ägare hade någon möjlighet att ge Alma det liv en hund är i behov av och därför övertalade Alina Almas matte att lämna Alma hos ASIPA så dom kunde ha koll på henne och hitta ett kärleksfullt hem till henne att flytta till. Almas ägare som bara ville att Alma skulle få ett riktigt bra hundliv lämnade henne hos ASIPA och nu letar Alma efter ett kärleksfullt hem.

Alma som vi misstänker är en renrasig American Bully (detta är förstås inget vi vet) är en mycket snäll och trevlig tik mot alla människor hon mött. Alma gillar däremot inte katter och ska därför inte bo med katt. Alma är ibland tuff i sin lek med andra hundar så det bästa skulle vara om hon får bo som ensamhund.

Vill ni adoptera denna skönhet och ge henne ett kärleksfullt hem? Då är ni varmt välkomna att skicka in en intresseanmälan till oss!