Nico

HEMMA JANUARI 2024

Kastrerad hane
Född: aug 2022
Storlek: ca 53 cm
Adoptionskostnad: 7700

Nicos historia

Nico och hans fem syskon Nala, Nina, Nixon, Noah och Nova blev räddade av en kvinna i Turda, en stad nära Cluj. Valparna dök upp och strosade vilset runt nära kvinnans bostad utan en chans att kunna klara sig själva. Vi kan bara tänka oss hur rädda de var när de lämnats alldeles ensamma, utan tryggheten från sin mamma.

Förmodligen har någon dumpat Nico och hans syskon där i Turda i förhoppning att valparna skulle dö av svält. Kvar någonstans fanns en tik som inte hade en möjlighet att skydda sina valpar. Att människor slänger iväg valparna efter att tiken fått valpar är ett stort problem i Rumänien och därför sponsrar vi kastreingar så mycket vi kan.

Nico och hans syskon fick stanna kvar hos kvinnan, där de fick mat, blev vaccinerade och fick den omsorg valpar behöver. Kvinnan ville inte hitta hem till valparna i Rumänien eftersom hon vet vilket liv många hundar tvingas leva där. De blir fastkedjade som vakthundar, utan skydd och minimalt med mat. Kvinnan frågade därför Alina att hjälpa till att hitta kärleksfulla hem till valparna. Nu längtar Nico och hans syskon efter sina kärleksfulla föralltidhem i Sverige.

Nico och Nina som är dom hundarna i denna kullen som är kvar i hägnet bor för tillfället ihop med Ante, Nick och Nicki och trivs med det. Då vi mötte detta härliga gänget under vårat besök i hägnet var dom alla lite skeptiska och kollade in oss lite. Inget morr e.l, bara nyfikenhet. Nico kom efter en liten stund, efter studerat oss lite, fram och lite försiktigt tog han godiset som vi erbjöd honom.

Vi är säkra på att Nico kommer smälta in i dom flesta familjer. Det tog ca 10 min för Nico att känna lite tillit till oss och våga komma fram efter stått och tittat nyfiket på oss. Nico har inga problem med andra hundar så om det redan finns en hund i hans framtida hem är det inte några problem för denna kille.

Vill du adoptera denna sötnos och ge honom det trygga kärleksfulla hem han längtar efter? Skicka då in en intresseanmälan till oss!