Nala

Hemma mars 2024

Kastrerad tik, född aug 2022
Storlek: ca 48 cm, 20 kg
Adoptionskostnad: 7700.
Finns i Köpingebro

Nalas historia

NALAS HISTORIA I SVERIGE

Nala kom till sitt hem här i Sverige i juni 2023, men nu måste hon hitta ett nytt kärleksfullt hem där hon får stanna livet ut.

Hemmet till Nala beskriver Nala som en mycket snäll och kärvänlig hund som nu bor ihop med 4 katter och en valp. Nalas familj har rätt så små barn som Nala tycker är jobbiga att leva ihop med då det blir för mycket liv och röra runt henne. Nala är inte utåtagerande mot barnen, men hemmet ser att hon inte trivs med situationen.

Nala är en försynt och lite blyg unghund som tycker höga ljud är läskiga. Nala är koppeltränat och är rumsren (Hemmet berättar att när Nala blir skrämt kan det komma lite kiss)

Nala fungerar fint i stadsmiljö och åker glatt med i bilden, men blir dock lite åksjuk.

Hemmet berättar att Nala älskar att busa runt med andra hundar, men tackar inte nej till en mysig stund i soffan.

Nala är besiktigat i Sverige i tillägg till rumänsk besiktning och hon är fullt försäkrat hos Folksam

Efter ni har blivit godkänd som adoptör av Nala  kommer ni få prata med hennes hem innan ett besök till Nala blir planerat in.

Vill ni adoptera vackra Nala och ge henne ett kärleksfullt föralltid hem? Då är ni varmt välkomna att skicka in en intresseanmälan till oss.

NALAS HISTORIA I RUMÄNIEN

Nala och hennes fem syskon Nico, Nina, Nixon, Noah och Nova blev räddade av en kvinna i Turda, en stad nära Cluj. Valparna dök upp och strosade vilset runt nära kvinnans bostad utan en chans att kunna klara sig själva. Vi kan bara tänka oss hur rädda de var när de lämnats alldeles ensamma, utan tryggheten från sin mamma.

Förmodligen har någon dumpat Nala och hennes syskon där i Turda i förhoppning att valparna skulle dö av svält. Kvar någonstans fanns en tik som inte hade en möjlighet att skydda sina valpar. Att människor slänger iväg valparna efter att tiken fått valpar är ett stort problem i Rumänien och därför sponsrar vi kastreingar så mycket vi kan.

Nala och hennes syskon fick stanna kvar hos kvinnan, där de fick mat, blev vaccinerade och fick den omsorg valpar behöver. Kvinnan ville inte hitta hem till valparna i Rumänien eftersom hon vet vilket liv många hundar tvingas leva där. De blir fastkedjade som vakthundar, utan skydd och minimalt med mat. Kvinnan frågade därför Alina att hjälpa till att hitta kärleksfulla hem till valparna. Nu längtar Nina och hennes syskon efter sina kärleksfulla föralltidhem i Sverige.

Nala och hennes syskon är nu i hägnet, busar runt med mätta valpmagar och mår fint.

Nala är en mycket snäll och trevlig valp, precis som sina syskon, hon gillar människor och därför kommer hon passa in i de flesta familjer. Nala har inga problem med andra hundar så om det redan finns en hund i hennes framtida hem är det inte några problem för denna tjej.

Vill du adoptera denna sötnos och ge henne det trygga kärleksfulla hem hon längtar efter? Skicka då in en intresseanmälan till oss!