Bobby

HEMMA JANUARI 2024

Kastrerad hane, född ca 2017
Storlek: ca 47 cm
Adoptionskostnad 5000 kr

Bobbys historia

Bobby har varit länge i hägnet, utan någon möjlighet att bli adopterad till ett kärleksfullt hem. Ingen har sett hans godhet eller känt att de vill adoptera denna killen. Varför vet vi inte – kanske är det på grund av hans utseende? Vad vi vet är att vi blev helt betagna i Bobby under vårt besök i hägnet. Han var som en solstråle med världens finaste leende, full av glädje och utan tecken på rädsla. Allt han ville ha var uppmärksamhet, klappar och kärlek, och vi insåg direkt att han förtjänar ett kärleksfullt hem efter allt han varit med om.

Bobby räddades av Andra, vår veterinär på kliniken Vischivet, under en kall vinterdag 2020. Hon hade åkt till ett av de värsta kommunala hägnen några mil från Cluj efter att ha hört talas om det stora lidandet bland hundarna där. När hon kom dit, fick hon syn på Bobby, som satt ihopkrupen i ett hörn av sin ”bur” tillsammans med fem andra hundar. Han var traumatiserad och rörde sig inte ur fläcken. Andra noterade hans kala fläckar och hemska pälskondition och beslutade omedelbart att han skulle följa med till ASIPA.

Väl i hägnet genomgick Bobby en medicinsk undersökning och fick behandling för sina hudproblem, som inte orsakades av parasiter. För första gången på länge fick han äta sig mätt och dricka friskt vatten. Han fick också sova i en mjuk säng, troligtvis för första gången i sitt liv.

Idag är Bobby, trots sitt tidigare lidande, en fantastisk hund. Han går bra ihop med andra hundar och älskar mänsklig uppmärksamhet och att bli kliad och klappad. Han har fortfarande några kala fläckar på bröstet, men det spelar ingen roll; han är en riktig juvel till hund.

Om ni är intresserade av att adoptera denna underbara farbror och ge honom det kärleksfulla hem han så väl förtjänar, är ni varmt välkomna att anmäla ert intresse för adoption.