Rocky

Hemma februari 2023

Kastrerad hane
Född ca 2015
Storlek: 28 cm
Adoptionskostnad: 5500 kr

Rockys historia

Rockys öde var ett liv fastkedjad utomhus för att hålla vakt. Rocky hade trots allt ”lyxen” att ha en hundkoja utan halm att krypa in i när vädret blev för isande kallt på vintern och för glödande varmt på sommaren.

Varför hans ägare valde att ha en så liten hund som Rocky som vakthund var förmodligen för att han inte skulle kräva mycket mat och att han på så vis skulle vara ett billigt inbrottslarm. Hur många år Rocky har lidit på detta sätt vet vi inte, kanske sedan han var valp.

Rockys räddning blev den dagen hans ”husse” lämnade honom och hans andra två hundar som tills dess hade fått äran att bo inomhus, Sixten och Max. Mannen slängde ut de två hundarna som bott inomhus, lämnade Rocky kvar i kedjan och åkte utomlands.

Av en tillfällighet blev de tre små övergivna hundarna upptäckta av dam som tyckte synd om dem och började titta till dem och ge dem mat.

Efter några månader och mannen inte kom tillbaka tog kvinnan med sig Sixten och Max hem till sig, men kvar satt Rocky i sin kedja. Kvinnan, som inte hade möjlighet att ha kvar hundarna, tog kontakt med Alina och frågade om hjälp. Kvinnan berättade då också om Rocky som satt kvar i sin kedja på gården. Alina tvekade inte, hon tog bilen ihop med några kollegor och åkte för att rädda Rocky från kedjan och tog även med sig Sixten och Max.

Dagen då Rocky blev räddad blev en ny start på Rockys liv. Han är en otroligt lekfull hund. Sannolikt har han aldrig fått vara en bekymmerfri valp och är nu överlycklig för sitt nya liv utan en kedja runt halsen. Rocky kan inte få nog av uppmärksamhet och är en snäll och härlig hund.

Nu hoppas vi att någon ser denna ljuvliga hund och känner att de vill adoptera honom och ge honom det liv han aldrig haft men som han så djupt förtjänar. Vill du ge Rocky ett kärleksfullt hem? Skicka då in en intresseanmälan till oss.