Toby

Kastrerad hane, född 25 november 2023
Storlek: Valp som växer
Adoptionskostnad: 7700 kr

Tobys historia

Toby är ett syskon av 7 valpar som blev räddat vid ett fallfärdigt uthus ute på ett fält i ingenmansland, mitt i vintern. Syskonen var så små då dom blev hittat av en av ASIPAS volontärer, dom hade knappt öppnat sina ögon och chansen för att dom skulle kunna överleva på egen tass var lika med noll.

Valparna låg där i en hög i ett desperat försök att hålla sig varma och tjejen som hittade dom hörde lite svagt gnyande då hon var ute med sin egna hund på promenad. Hon tittade sig runt ifall hon skulle se någon mamma till valparna och i sådana fall försöka fånga in henne för kastrering. Men, ingen mamma syntes till och vi är rätt säkra på att någon elak människa hade varit och slängt iväg valparna, precis som om dom var sopor. Sannolikt stod det en fastbunden tik någon stans med en djup sorg att hennes valpar var borta och utan att kunna göra något för att hjälpa dom.

ASIPAS volontär ringde ett par samtal för att få hjälp att ta hem valparna till sig då hon visste att hägnet var fullt. Hjälpen kom och valparna fick följa med tjejen hem, till tryggheten och värmen.

Då valparna hade kommit till ro och fått mat i sina tomma magar tog tjejen med sig valparna till veterinären i hägnet för att få dom undersökta, avmaskade och påbörjat vaccinerna.

Vi är mycket glada över att berätta att 3 av syskonen till Toby har fått familjer i Rumänien där dom får leva som familjemedlemmar och nu letar Toby efter sitt kärleksfulla hem här i Sverige.

Alla valparna är sociala, lekfulla och gudomliga söta och nu hoppas vi att dom ska bli erbjuden ett hem.

Vill ni adoptera denna otroligt söta valp? Då är ni varmt välkomna att skicka in en intresseanmälan till oss.

Syskonen är:

  • Tanya
  • Tony
  • Tasha