Foxy

Kastrerad tik, född januari 2023
Storlek: ca 45 cm, väger Ca 10 kg
Adoptionskostnad: 9600 kr

Foxys historia

Vad Foxy har upplevt sitt första levnadsår vet vi inte.

Vad vi vet är att hon en dag dök upp, bredvid en hårt trafikerad väg i närheten av Suceagu. Våran gissning är att hon har blivit dumpad där, på vägen, efter att hennes familj tröttnat på henne, säkerligen många mil från hennes hem så hon inte skulle överleva sitt försök att hitta tillbaka.

Detta sjuka sätt att behandla djur pågår dagligen i detta land och inte många bryr sig, förutom dom som har förstått djurens värde.

Det var Alina som fick öga på Foxy som levde extremt farligt där hon gick, bara ett par meter från vägen. Alina, som den djurvän hon är, hon försökte fånga in Foxy i 2 dagar innan hon lyckades. Alina tog det mycket lugnt och försiktigt och ville få Foxy att lita på henne innan hon försökte få tag i henne, hon ville absolut inte skrämma iväg Foxy ut bland bilarna.
Efter att Foxy hade fått förtroende för Alina kunde hon ta med sig Foxy, oskadat, till hägnet och där det var dukat fram både mat och vatten till Foxy. Självklart fick hon också en mjuk bädd att sova tryggt i, kanske för första gången i sitt liv.
Foxy blev undersökt av våran fantastiska veterinär och visade sig vara fullt frisk och vaccinationerna påbörjades.

I dag är Foxy en mycket snäll hund som kommer trivas i dom flesta familjer. Foxy, som den trevliga hund hon är, kan också bo med andra hundar.

Vill ni adoptera och ge denna vackra tik ett kärleksfullt hem? Då är ni varmt välkomna med en intresseanmälan till oss.