Teddy

Hemma december 2023

Kastrerad hane, född 2015
Storlek: ca 48 cm
Adoptionskostnad: 5000 kr

Teddys historia

Teddys historia är mycket tragisk. Han räddades från gatorna i Suceagu för drygt ett år sedan. Hur Teddy hamnade där är känt tack vare personer som Alina känner, som berättade för henne om Teddys öde.

Teddy var en gång en älskad familjehund. Han bodde inomhus, fick mat och hade ett tryggt hem. Men som alla levande varelser blev Teddy äldre, och en dag beslöt hans familj att de ville ha en yngre, roligare hund istället. Därmed blev Teddy utbytt och utkastad, berövad den trygghet han en gång haft.

Teddy försökte överleva på egen tass, men han hade det svårt. Alina fick av en händelse se Teddy när han strövade omkring och sökte efter mat. Med sin gedigna erfarenhet av hundars beteenden förstod hon snabbt att Teddy var övergiven. Hon tog honom med till hägnet, där han fick äta sig mätt och åter kunde sova i trygghet.

Teddy, som har tillbringat en längre tid i hägnet, söker nu ett kärleksfullt föralltidhem. Ett hem där han kan tillbringa resten av sitt liv, omgiven av kärlek. Teddy delar kennel med Arina, och de två trivs bra tillsammans. Han kommer också bra överens med de andra hundarna i hägnet.

Vi i styrelsen träffade Teddy under vårt besök i hägnet och kände genast att han skulle bli en fantastisk familjehund. Teddy älskar människor och älskar att bli klappad och tackar inte nej till en godisbit eller tio! Eftersom Teddy är en något äldre hund anser vi att ett hem utan småbarn skulle passa honom bäst, då det kan bli för stökigt för honom.

Är ni intresserade av att adoptera underbara Teddy och ge honom det kärleksfulla hem han drömmer om? Då är ni varmt välkomna att skicka in en intresseanmälan.