Red

Hemma december 2023

Kastrerad hane, född 2021
Storlek: ca 57 cm
Adoptionskostnad: 6900 kr

Reds historia

Reds historia är tyvärr en alltför vanlig historia för gatuhundar i Rumänien. Red hittades ute på landsbygden nära staden Cluj. Han vandrade ensam, i hopp om att någon skulle ge honom något att äta eller att han skulle stöta på några överblivna matrester.

Vi vet inte hur länge Red hade varit ensam där ute, men den dagen någon valde att ta hand om honom blev troligen hans lyckligaste dag i livet. Det började med att någon upptäckte honom och tog honom till en veterinär för att se om han hade ett chip, vilket han inte hade. Personen som hittade Red sökte sedan efter hans ägare på Facebook, men utan framgång.

Alina blev kontaktad och fick frågan om hon kunde ta hand om Red. Hon kunde självklart inte säga nej och åkte därför för att hämta honom. Väl i hägnet fick Red äta sig mätt och för första gången på länge sova i trygghet.

Red visade sig vara en otroligt vänlig hund som älskar både människor och andra hundar. Vi i styrelsen hade äran att besöka Red under ett besök i hägnet, och han visade inga tecken på rädsla. Han var bara lycklig över att få uppmärksamhet och mängder med klappar och kli.

Med sin kärleksfulla personlighet tror vi att Red kommer att passa in i de flesta familjer. Han har förmodligen Chow Chow i sig, men vi tror inte att han är en renrasig hund.

Om ni är intresserade av att adoptera denna underbara kille och ge honom ett kärleksfullt, föralltidhem, är ni välkomna att skicka in en intresseanmälan till oss.