Angel

Hemma december 2023

Kastrerad tik, född 2016
Storlek: ca 35 cm
Adoptionskostnad: 5000 kr

Angels historia

Angel blev räddad av Cristina under ett av hennes besök i ett slumområde nära Cluj, där hon letade efter hundar som behövde kastreras. I detta område lever människor och hundar i misär och hundar prioriteras inte. Om de gör det, är det vanligtvis för att jagas bort eller få ta emot sparkar och slag.

Angel fångade Cristinas uppmärksamhet eftersom hon var en äldre, liten hund med ett öga som Cristina tyckte behövde kollas upp. Efter att ha frågat runt i området och konstaterat att ingen ägde Angel, tog Cristina med henne till hägnet. Väl där undersöktes hon för ett chip, vilket hon inte hade, och hon fick stanna. Hon fick mat, vatten och en varm bädd att sova i.

Några dagar senare återvände Cristina till slumområdet för att hämta upp två andra hundar för kastrering. Då kom det fram en man som påstod sig vara Angels ägare och ville ha tillbaka henne. Cristina förklarade för honom att Angel var äldre och behövde vård. Då mannen efter ett tag förstod att Cristina ville det bästa för Angel godkände han att den lilla tiken fick stanna kvar i hägnet i väntan på att få ett kärleksfullt hem.

Under samtalet berättade mannen att hans granne hade slagit Angel i huvudet och att hon även fått ett slag på vänster öga. Slaget som träffat Angel i ögat gjorde att hon tappade synen på sitt vänstra öga. En ögonspecialist konstaterade senare att Angel är blind på det ögat men att hon inte har några smärtor eller problem, så det finns ingen anledning att ta bort det.

Angel, som vi fick möta under vårt besök i hägnet, är en mycket snäll liten dam. Hon är mjuk och fin mot andra hundar och älskvärd mot människor, visar inga tecken på rädsla och kommer troligen att trivas i de flesta hem, förutsatt att hon blir älskad.

Om ni är intresserade av att ge Angel ett kärleksfullt hem, ett hem som hon aldrig haft, är ni välkomna att anmäla ert intresse för adoption.