Sonia

Hemma juli 2022

Kastrerad tik, född 2020
Storlek: 55 cm, 23 kg
Adoptionskostnad: 6900 kr

Sonias historia

Möjlighet till besök innan adoption genomförs.

Sonia kom till Sverige i juni 2022, men måste tyvärr omplaceras pga allergi. Hon gillar barn och att bli ompysslad och hon har redan hunnit bli rumsren. Sonia är en lättlärd och en mjuk tjej som gärna umgås med andra hundar och kan vara med katter.

Hon har utöver den rumänska veterinärbesiktningen även fått en besiktning i Sverige helt utan anmärkning och med kommentaren att Sonia är en trevlig hund.

———————————-

Sonias bakgrund

När en av medarbetarna, Cosmin, på ASIPA flyttat till ett hyreshus såg han att det fanns en hund på gården, som hela tiden var utomhus. Han frågade hyresvärden om hunden och vem som tog hand om henne. Hyresvärden sa att Sonia, som hon heter, fick leva sitt liv utomhus i en liten hundgård. Hyresvärden frågade Cosmin om han ville titta till henne, ge henne mat och vatten och göra rent i hennes bur.

Cosmin märkte att Sonia var nedstämd och mådde dåligt av att bara vara ensam utan någon social stimulans. Han bad hyresvärden att få hjälpa Sonia och försöka hitta ett riktigt hem och en familj till henne. Hyresvärden höll med om att detta var det bästa för Sonia och Cosmin fick ta med henne till hägnet.

Sonia har en mjuk och lugn personlighet, och hon tycker om andra hundar. Hon skulle må bra i vilken familj som helst som vill ge denna underbara tjej ett riktigt hundliv med allt vad det innebär av kärlek, omtanke, mys i soffan, lek och långpromenader.

Är det du som vill ge Sonia en andra chans? Fyll i en intresseanmälan!