Rex

Hemma maj 2024

Kastrerad hane
Född: ca 2009
Storlek: Ca 40 cm, 18 kg
Adoptionskostnad: 3000 kr

Rex historia

Rex har bott hos ett äldre par i deras trädgård som uppdelad i kennlar. Hur Rex kom dit och vad han varit med om innan han kom dit vet vi inget om, men han har med största sannolikhet varit tvungen att överleva på gatan.

Paret han bodde hos hade väldigt många hundar och katter och orkade inte med att ta hand om alla på ett riktigt sätt. De fick mat, vatten och var trygga, men inte mer en så. Då mannen i huset blev sjuk i cancer och gick bort ringde hans fru till Alina och bad om hjälp att hitta hem till deras hundar och katter. Alina sa självklart ja och gjorde plats att ta emot dom.

På detta vis kom Rex till ASIPA. Alla andra hundar som kom tillsammans med Rex har hittat ett hem, men tyvärr har Rex blivit kvar i hägnet.

Rex hade en nära kompis i en tik vid namn Ortensia och gillade att umgås med henne. Men sommaren 2021 hittade Ortensia sitt hem i Tyskland och Rex förlorade sin vän.

Rex är som en äldre farbror, kommer inte studsande för att leka, vilket inte är konstigt med tanke på hans ålder. Vi i styrelsen har besökt Rex i hägnet och upplevde honom som en snäll och lugn farbror som är lätt att träna med godis.

Rex vill gärna komma till ett hem med en inhägnad trädgård där han kan få känna sig fri efter sina år med mycket begränsat utrymme. Vi tycker inte Rex ska bo med barn och du som öppnar ditt hem för denna fina killen bör ha erfarenhet av hundar. Rex kan bo med annan hund.

Vill ni erbjuda vackra Rex några sista år i ett kärleksfullt hem där han får känna hur det är att vara en älskad familjemedlem innan tiden hans rinner ut? Då är ni varmt välkomna att skicka in en intresseanmälan till oss.