Rex

Kastrerad hane
Född ca 2009
Storlek: 47 cm, 18 kg
Adoptionskostnad: 3500 kr

Rex historia

Rex har bott hos ett äldre par i deras trädgård som uppdelad i kennlar. Hur Rex kom dit och vad han varit med om innan han kom dit vet vi inget om, men han har med största sannolikhet varit tvungen att överleva på gatan.

Paret han bodde hos hade väldigt många hundar och katter och orkade inte med att ta hand om alla på ett riktigt sätt. De fick mat, vatten och var trygga, men inte mer en så. Då mannen i huset blev sjuk i cancer och gick bort ringde hans fru till Alina och bad om hjälp att hitta hem till deras hundar och katter. Alina sa självklart ja och gjorde plats att ta emot dom.

På detta vis kom Rex till ASIPA. Alla andra hundar som kom tillsammans med Rex har hittat ett hem, men tyvärr har Rex blivit kvar i hägnet.

Rex hade en nära kompis i en tik vid namn Ortensia och gillade att umgås med henne. Men sommaren 2021 hittade Ortensia sitt hem i Tyskland och Rex förlorade sin vän.

Rex behöver lite tid att lita på människor. Han är som en äldre farbror, kommer inte studsande för att leka, vilket inte är konstigt med tanke på hans ålder. Han går gärna undan för att få lugn och ro och klappande och gos är på hans villkor.

Rex vill gärna komma till ett hem med en inhägnad trädgård där han kan få känna sig fri efter sina år med mycket begränsat utrymme. Vi tycker inte Rex ska bo med barn och du som öppnar ditt hem för denna fina killen bör ha erfarenhet av hundar.