Venus

Kastrerad tik
Född: 2018
Storlek: 63 cm, 45 kg
Adoptionskostnad: 5000 kr

Venus historia

Den här tiken som fått namnet Venus blev räddad av Alina under våren 2023 då Alina var i stan för att utföra några ärenden. När Alina fick syn på denna stora, okastrerade tik kunde hon inget annat en att locka med sig Venus in i bilen och köra till ASIPA. Väl framme i hägnet fick Venus äta sig mätt, blev undersökt av veterinär och vaccinationsprogrammet påbörjades.

Alinas tanke var från början att Venus skulle kastreras och släppas ut igen. Okastrerade tikar som går runt på gatorna resulterar i valpar, valpar som ofta föds för att gå en smärtsam död till mötes.

Hur länge Venus har vandrat runt på sin jakt efter mat, vatten och skydd är det ingen som vet. Kanske har hon blivit dumpad när hennes ägare tröttnade på henne. Vi kan bara gissa hur hennes förflutna liv har varit.

Vi är enormt glada att Venus blev räddad, där hon gick bland bilar och människor, människor som inte gav denna tik ens en blick. Nu får hon en andra chans i livet att bli en älskad familjemedlem.

Venus som vi i styrelsen har besökt i hägnet upplevde Venus som en lugn och mycket snäll tik som umgås jättefint med andra hundar och visade inga som helst rädslor för människor. Venus är en så otrolig mjuk och fin hund att vi anser att Venus kommer trivas i de flesta familjer och då även i en barnfamilj.

Venus har varit och fått hjälp med sina tänder hos våran fantastiska veterinär tandläkare så nu är Venus frisk i munnen och redo att få ett hem.

Vill ni adoptera stora, vackra Venus? Skicka då in en intresseanmälan till oss!