Eddie

Kastrerad hane
Född: okt-nov 2022
Storlek: ca 50 cm, 18 kg (maj 2023)
Adoptionskostnad: 7700 kr

Eddies historia

Historien om Eddies start i livet är dramatisk – den är grym och sorglig, men också en historia om hjältar som inte backar för att rädda liv när det gäller.

En kvinna hörde gnyenden från små valpar när hon var ute och gick i ett övergivet område. Till slut insåg hon att ropen på hjälp kom långt nerifrån en torrlagd sex meter djup brunn. På botten låg en kull med små valpar. Den oerhörda grymheten i detta går knappt att tänka på. Vi vet inget om vem som slängt valparna i brunnen eller hur länge de legat där, men någon måste med berått mod ha kastat ner dem för att dö en långsam död.

Kvinnan hade ingen möjlighet att själv hämta upp valparna ur den djupa brunnen, och lade ut ett nödrop i sociala medier. Alina på ASIPA såg inlägget och beslutade sig för att agera snabbt och handlingskraftigt. Hon lyckades engagera räddningstjänsten med brandmän som hade en tillräckligt lång stege för att ta sig ner och hämta valparna.

Kvinnan som larmat tog hand om valparna en tid innan det fanns plats i hägnet. Hon valde då att själv adoptera Eddie, så han blev kvar hos henne medan syskonen Pongo, Penny, Polly, Pelle ooch Pixie fick komma till ASIPAs hägn för att hitta svenska familjer.

Efter att Eddie bott i sitt hem i ca 5 månader tog kvinnan kontakt med Alina för att berätta att hon inte ville ha Eddie kvar. Varför hon gjorde detta är oklart, men förmodligen tröttnade hon på honom. Vi är dock mycket glada att kvinnan tog kontakt med Alina så Eddie inte blev övergiven att leva på egen tass.

Alina bestämde sig efter samtalet att omedelbart ta Eddie till hägnet för att ge honom en chans att få komma till ett kärleksfullt föralltidhem här i Sverige.

Eddie beskrivs som en mycket trevlig och snäll kille som är van att gå i koppel och har bott inomhus.

Vill ni adoptera vackra Eddie och ge honom ett kärleksfullt hem? Skicka då in en intresseanmälan till oss!