Puma

Kastrerad tik, född 2021
Storlek: ca 53 cm
Adoptionskostnad: 6900 kr

Pumas historia

Puma är en av de hundar som har räddats från det svåra livet på gatan genom ASIPAs kastreringskampanj som hölls i oktober 2023. Under en sådan  kastreringskampanjen, som genomförs regelbundet i samarbete med olika organisationer, veterinärer och volontärer, kastreras ägda såväl som hemlösa hundar. Efter operationen får hundarna tid att vila upp sig och får mat i sina hungriga magar innan de vanligtvis släpps tillbaka ut på gatorna igen.

Ibland har våran kära Alina svårt för att släppa ut hundar igen på gatan efter kastreringar och dom får stanna kvar i hägnet för att få en chans till ett nytt liv i en kärleksfull familj. Vi är mycket glada att denna gång blev Puma en av dessa lyckligt lottade hundarna.
Efter att ha kommit till hägnet, har Puma visat sig vara en mycket snäll tik både mot människor och andra hundar, det finns bara godhet i denna dam och hon kommer trivas utmärkt i dom flesta familjer.

Det finns inte mycket information om Pumas förflutna, men hennes uppförande tyder på att hon tidigare kan ha varit en ägd och tränad hund. Hon vet hur man ”går fot” och verkar vara tränad med hjälp av visslingar. Puma beskrivs som en intelligent och lättlärd tjej som är lätt att träna.

Hur länge Puma levt som gatuhund vet vi inte, men det är troligt att Pumas familj tröttnade på henne och dumpade henne långt från hemmet – ett tragiskt och alltför vanligt öde för hundar i Rumänien. Trots alla Pumas motgångar så har hon klarat sig bra och har inte visat några särskilda rädslor för människor.

Efter en period i hägnet har Puma nu fått förmånen att bo i ett jourhem i Rumänien, där hon nu tålmodigt väntar på att få komma till sitt föralltidhem.

Vill ni adoptera denna svarta skönhet? Då är ni välkomna att skicka in en intresseanmälan till oss.