Puma

Hemma maj 2024

Kastrerad tik, född 1 oktober 2021
Storlek: ca 55 cm
Adoptionskostnad: 6900 kr
Befinner sig i Örby

Pumas historia

PUMAS HISTORIE I SVERIGE

Puma kom till sin familj i Sverige 13 april 2024, men då Puma jagar hemmets katter när dom är utomhus måste Puma tyvärr hitta ett nytt kärleksfullt hem.

Pumas hem beskriver Puma såhär: Inomhus är Moa helt fantastisk, snäll, lugn, går bra med katt, hund, möter människor fint när de kommer, ger skall bara för att uppmärksamma att någon kommer. Inget aggressivt alls vad vi sett.
Hon är lydig och vill vara till lags mest inomhus eller där det inte finns så mycket störande moment.

Puma är koppeltränad, hon är rumsren, hon kan vara ensam hemma och hon åker glatt med i bilen.
Puma har inga rädslor, bara normalt försiktig med nya grejer.
Puma älskar att bada utomhus och tackar inte nej när tillfället bjuds. Puma har dock en mycket lättskött päls som torkar snabbt.
Puma är lättlärd och matmotiverat så hon kommer bli en fantastisk kompis att träna tillsammans med.

I dagsläge bor Puma tillsammans med katter och en hund och hon fungerar fint inomhus ihop med dessa. Utomhus leker Puma rätt så tufft (inte aggressivt) med hemmets hund och därför bör Puma bo med en hund i sin storlek om hennes nya hem redan har en hund.
Katterna tycker Puma är roligt att jaga utomhus, men med rätt träning och tålamod så kommer Puma också fungera med katter ute.

Då Puma är har varit lös utomhus i sitt hem efter bara några dagar i Sverige så anser vi inte att Puma har särskilt stort jaktinstinkt.

Puma är besiktigat i Sverige och fick då en anmärkning på en tå på vänster baktass där hon har en gammal skada. Detta är inget som Puma har problem med eller ont av. Puma är försäkrad hos ICA försäkringar.

Vill ni adoptera denna snälla och vackra tik? Då är ni varmt välkomna att skicka in en intresseanmälan till oss.

Efter ni är godkända som adöptör av oss kommer ni få prata med Pumas hem innan ett besök till Puma blir inplanerad.

PUMAS HISTORIE I RUMÄNIEN

Puma är en av de hundar som har räddats från det svåra livet på gatan genom ASIPAs kastreringskampanj som hölls i oktober 2023. Under en sådan  kastreringskampanjen, som genomförs regelbundet i samarbete med olika organisationer, veterinärer och volontärer, kastreras ägda såväl som hemlösa hundar. Efter operationen får hundarna tid att vila upp sig och får mat i sina hungriga magar innan de vanligtvis släpps tillbaka ut på gatorna igen.

Ibland har våran kära Alina svårt för att släppa ut hundar igen på gatan efter kastreringar och dom får stanna kvar i hägnet för att få en chans till ett nytt liv i en kärleksfull familj. Vi är mycket glada att denna gång blev Puma en av dessa lyckligt lottade hundarna.
Efter att ha kommit till hägnet, har Puma visat sig vara en mycket snäll tik både mot människor och andra hundar, det finns bara godhet i denna dam och hon kommer trivas utmärkt i dom flesta familjer.

Det finns inte mycket information om Pumas förflutna, men hennes uppförande tyder på att hon tidigare kan ha varit en ägd och tränad hund. Hon vet hur man ”går fot” och verkar vara tränad med hjälp av visslingar. Puma beskrivs som en intelligent och lättlärd tjej som är lätt att träna.

Hur länge Puma levt som gatuhund vet vi inte, men det är troligt att Pumas familj tröttnade på henne och dumpade henne långt från hemmet – ett tragiskt och alltför vanligt öde för hundar i Rumänien. Trots alla Pumas motgångar så har hon klarat sig bra och har inte visat några särskilda rädslor för människor.

Efter en period i hägnet har Puma nu fått förmånen att bo i ett jourhem i Rumänien, där hon nu tålmodigt väntar på att få komma till sitt föralltidhem.

Vill ni adoptera denna svarta skönhet? Då är ni välkomna att skicka in en intresseanmälan till oss.