Maggy (Inja)

Kastrerad tik, född januari 2022
Storlek: Ca 75 cm
Adoptionskostnad: 6900 kr
Befinner sig i Njurunda

Maggys historia

MAGGYS HISTORIA I SVERIGE

Vackra Maggy kom till sitt hem som liten valp i juni 2022. Nu måste dock Maggy hitta ett nytt kärleksfullt hem pga av mattes hälsa.

Maggy är en stor dam som bor ihop med en 2 år äldre hund på 12 kg, detta fungerar fint. Maggy umgås också till och från med en 5 årig labrador som hon älskar att leka med. Denna tjej är en pratglad dam som pratar ljuvligt när det vankas t.ex mat, men kan också ligga och ta det lugnt i timmar.

Maggys hem beskriver henne såhär: Väldigt snäll och lugn inne (så länge hon inte ser något ute som hon stressas av). Ligger gärna nära och tycker om att kramas/mysa. Lättlärd och tycker om att lära sig nya saker.

Maggy har varit hemma, ensam ihop med hemmets andra hund, i upp till 5 timmar, vilket fungerar bra. Hon har dock aldrig varit hemma helt själv, men det kan hon absolut tränas på. Maggy har aldrig umgåtts med små barn, men är barnen tonåringar så är det inga problem för Maggy. Tjejen går fint i koppel, är rumsren och tycker det är lagom kul att åka bil då hon inte är särskilt van vid detta.

Maggys ”problem” och som hemmet tycker är jobbigt är att Maggy har ett stort jaktinstinkt, hon älskar att jaga i princip allt, förutom människor. Vi är dock säkra på att om Maggy får tillräckligt med mental och kroppslig träning så kommer hon lugna ner sig och bli en fantastisk tjej.

Maggy är frisk och kry och försäkrad i Trygg Hansa.

Efter ni har blivit godkända som adoptör av oss kommer ni få prata med Maggys hem och känns allt bra då så kommer ett besök till Maggy planeras in innan en adoption genomförs.

Vill ni adoptera vackra Maggy som nu heter Inja? Vill ni ge Maggy ett kärleksfullt föralltid hem? Då är ni varmt välkomna att skicka en intresseanmälan till oss.

MAGGYS HISTORIA I RUMÄNIEN

Lilla Maggy räddades i februari 2022 tillsammans med sina fyra syskon och sin mamma från ett ställe där de levt under fruktansvärda förhållanden. När våra vänner från ASIPA kom dit fann de i kylan bland smuts och fuktiga högar av skräp en skygg tik med sina fem små valpar, 3-4 veckor gamla. Blotta tanken på att en hund tvingats leva i den misären och samtidigt föda valpar och försöka ta hand om dem är outhärdlig.

Personerna som bodde på platsen hade tänkt att sälja valparna och få pengar till sprit och cigaretter, men ASIPA:s personal ringde polisen som beslutade att både tiken och valparna skulle omhändertas.

Så kom Maggy tillsammans med sina syskon och sin Mamma Matilda till tryggheten i hägnet. De fick mjuka filtar, näringsrik mat och mamma Matilda sov gott länge med en djup lättnadens suck. Sannolikt var detta första gången på mycket länge hon fick chans att slappna av. Matilda är en mycket mjuk och omtänksam mamma och hon tar hand om sina valpar på ett fantastiskt fint sätt – något som smittar av sig på valparna.

Maggy njuter nu av tryggheten i hägnet och busar runt med sina syskon som små valpar ska. Men ett hägn är inte en plats att växa upp på, och vi hoppas att Maggy ska hitta sin riktiga familj så snart som möjligt.