Mira

BOKAD

Kastrerad tik, född september 2021
Storlek: 32 cm, ca 6 kg
Adoptionskostnad: 6900 kr

Miras historia

Mira blev hittat ensam och övergiven på ett fält strax utanför staden Cluj.
Mira som är en mycket liten tik skulle inte ha stora chanser att överleva själv ute på fältet med många stora gatuhundar runt om som letade efter något ätbart och som inte alltid gillar att det dyker upp andra hundar.

Mira hade, trots allt, en sådan otrolig tur då hon blev räddat av dom kvinnor som också är ett fantastiskt jourhem som vi använder oss av i Rumänien.

Kvinnorna var på väg för att utföra ett ärenden då dom passerade fältet som Mira befann sig på. Först trodde dom det var en liten valp dom såg där ute, men då kvinnorna hade stannat sin bil och lockat till sig hunden såg dom att det var en vuxen, liten, förvirrad tik. Kvinnorna tvekade inte en minut, dom tog med sig tiken i bilen och gav henne av den hundmat som dom alltid har med sig då kvinnorna ofta matar gatuhundar som är i sådant desperat behov att få något i magen.

Mira kurade ner sig i baksätet, mätt och trött, på kvinnornas bil och verkade lättad över att bli omhändertagen. Hur Mira hamnat där ute på fältet, det vet vi inte. Men, troligen blev hon dumpad där och vi är lyckliga att hon fick hjälp.

Mira bor i jourhem i Rumänien nu och där leker hon lika bra med katter som med hundar och då Mira har en sådan fin personlighet så kommer hon trivas i dom flesta familjer.

Vill ni adoptera vackra Mira och ge henne ett riktigt hem? Då är ni varmt välkomna att skicka in en intresseanmälan till oss.