Zara

Hemma maj 2024

Kastrerad tik, född 2021
Storlek: Ca 55 cm
Adoptionskostnad 6900 kr

Zaras historia

Våra hjärtan går sönder när vi tänker på Zaras historia och vad hon varit utsatt för.

Zara var ägd av en äldre kvinna, en kvinna som inte har det minsta empati för levande varelser.

För ca 1 år sedan bodde Zara utomhus, hon var fastkedjat, men hon hade en hundkoja och fick mat och vatten. Zara skulle vara en vakthund och tillsammans med 2 hanar skulle hon vakta och larma när det närmade sig människor till den äldre kvinnans gård.

Zara blev dräktig, hon var bara en valp själv, och då var det en yngre kvinna som övertygade Zaras ägare om att Zara inte kunde föda valpar under dom förhållanden som hon bodde och kvinnan fick ta med sig Zara till ASIPA där hon blev kastrerad av våran veterinär och inga valpar behövde födas upp för att sannolikt dö.

Kvinnan tog sedan Zara tillbaka till den empatilösa ägaren. Våran veterinär visste inte då vilka förhållanden Zara skulle komma leva under, hade hon vetat det hade Zara aldrig fått åka tillbaka.

Efter Zara kom tillbaka till den äldre kvinnan tyckte kvinnan att Zara inte var någon bra vakthund då Zara bara ville hälsa och få uppmärksamhet från människor. Zara ville inte stå och larma, hon ville ha kärlek.

Kvinnan tyckte hennes andra 2 hundar gjorde ett tillräckligt bra jobb och att Zara bara var till besvär och ville egentligen bara bli av med henne.
Vi kan inte förstå hur denna äldre kvinnans hjärna fungerar, försökte hon straffa Zara på något sätt med tanke på vad hon sedan gjorde?

Kvinnan kedjade fast Zara i en vägg. Hon hade en 1.5m kedja att röra sig med, knappt någon mat eller vatten, endast tillräckligt för att hon skulle överleva.
Zara hade inget skydd, hon satt under bar himmel, i snö, regn och storm och på sommaren en glödande het sol. Zara hade inga möjligheter att skydda sig från varken andra hundar eller elaka människor. Zaras liv var en mardröm som hon inte kunde vakna ifrån.

Detta var Zaras liv i ca 2 år. Hela Zaras liv har varit en kamp för att överleva.

Zara fick till slut hjälp av 2 av ASIPAs volontärer som fick höra om Zara och vilka fruktansvärda förhållanden hon levde under.
Tjejerna åkte iväg och fick tag på kvinnan som ägde Zara. Dom klarade att övertala kvinnan att låta dom ta bort Zara från kedjan och ta med sig henne, bort därifrån, till tryggheten.

Zara fick åka med tjejerna till ett jourhem dom lyckades hitta och där fick Zara mat, vatten och en mjuk bädd att kura ihop sig i. Detta var första gången Zara fick ligga på något som inte var betong.
Våran underbara veterinär, Julia, åkte till jourhemmet och undersökte Zara som visade sig vara frisk, men mager. Zara fick också påbörjat sina vacciner.

Nu bor Zara i ett mycket bra jourhem i Rumänien och hon går från klarhet till klarhet.
I dagsläge, 8 april 2024, är Zara fortfarande för smal, men inom när framtid kommer hon vara fin i hullet.

Zara är lite blyg men inte utåtagerande mot människor och hon har lite svårt för andra hundar. Jourhemmet ser dock stora framsteg hos henne och är säkra på att inom några veckor så kommer Zara älska alla, både människor och andra hundar.

Zaras jourhem har katter och dom har Zara inga problem med.

Vill ni adoptera vackra Zara och ge henne det kärleksfulla hem som hon aldrig nånsin haft men längtat efter hela sitt liv? Då är ni varmt välkomna att skicka in en intresseanmälan till oss,.