Iara

Hemma maj 2024

Kastrerad tik, född ca 2019
Storlek: ca 50 cm
Adoptionskostnad: 5500 kr

Iaras historia

Iaras förflutna vet vi inte mycket om, men vi misstänker att hon levt på gatan i hela sitt liv.

Hur hamnade då Iara i vårt hägn? Jo, Iara gav sig till känna när hon började söka sig till en mans trädgård och hans hundar i hopp om att få en matbit. Mannen som hade många gatuhundar hos sig och som han försökte ta hand om med de små resurser han hade, började ge Iara mat. Hans plan var att hon skulle få bo ute i trädgården ihop med hans andra hundar, men först ville han låta kastrera henne innan hon skulle få komma in i hans flock. Mannen som hört om att ASIPA kastrerar hundar gratis tog därför med sig Iara dit.

När Iara kommit in för kastrering märkte vår veterinär Julia att hon hade ett brutet framben och tog kontakt med mannen. Han berättade då att Iara hade blivit jagad av några andra gatuhundar och att hon förmodligen brutit sitt ben då. Mannen tyckte att benbrottet skulle självläka då han inte hade pengar till en operation. Julia kontaktade Alina som inte tvekade med att ta kostnaden Iaras operation. Iara fick ett implantat i sitt högra framben och hon fick tid att läka i lugn och ro.

Mannen som hade kommit till ASIPA med Iara tyckte att det bästa för henne var att få stanna i hägnet och få en chans att hitta ett riktigt hem, eftersom han redan hade så många hundar och inte kunde ta hand om henne så bra som han önskade.

I dag är implantatet bortopererat, hennes ben har läkt fint och hon är nu redo att hitta sitt kärleksfulla hem här i Sverige.

Iara är en lite blyg hund, men hon är smart och läser av situationer och analyserar vad människors nästa steg kommer bli. Ger man henne dessa minuter att analysera har man vunnit hennes förtroende.

Iara är ingen hund som vill springa runt och busa, hon är en dam som gillar lugn och ro. Hon har bott i hägnet ihop med både lugna och busiga hundar och hon har inga problem med detta. De som busar för mycket får en liten utskällning av Iara innan hon går och lägger sig på ett lugnt ställe. I dag bor hon med två lugna, lite äldre hundar och trivs fint med detta.

Iara är lätt att jobba med och har man blötfoder att erbjuda henne, då gör hon nästan vad som helst! Hon har gått lite i koppel och hon gör det bra.

Iara har varit hos våran fantastiska hundtandläkare och fått fixat sina tänder.

Iara är en mjuk tik som inte på något sätt är utåtagerande och vi är övertygade om att den som adopterar denna skönhet kommer få den mest lojala och bästa vän. Vill ni adoptera vackra Iara? Då är ni välkomna att skicka in en intresseanmälan till oss!