Mandy

Hemma december 2023

Kastrerad tik, född maj 2023
Storlek: Valp som växer
Adoptionskostnad: 6000 kr

Mandys historia

En dag sommaren 2023 var en dam, som är född i Rumänien men bor i Tyskland, på besök i sin barndomsstad Cluj. Damen fick då vid ett tillfälle se en tik med åtta valpar, inte långt från en parkeringsplats. Hon gick närmare för att se om hon kunde hjälpa denna familj på något sätt och då såg hon att tiken hade en enorm tumör som hängde ner. Hennes valpar var så små att de inte ens öppnat ögonen.

Damen kunde inte förmå sig att lämna familjen där, något som många andra hade gjort före henne. Hon frågade runt om vem hon skulle kontakta för att hjälpa tiken och valparna och fick då höra om Alina och hennes shelter, ASIPA. Damen tog kontakt med Alina som i sin tur samlade några av sina medarbetare i hägnet och åkte iväg för att rädda den lilla familjen.

Tryggt på plats i hägnet blev både mamman och valparna undersökta och det visade sig att tikens tumör var så stor att den var på väg att spricka, vilket den också gjorde efter några dagar. Vi vågar inte ens tänka tanken på hur denna historia hade slutat om det inte var för kvinnan som kom till familjens undsättning.

Historien kunde slutat här, men tyvärr så dog en av valparna, den var inte stark nog för att leva. Tiken blev adopterad av kvinnan som räddade familjen och har det nu bra hos henne.

Mandy som är en otrolig positiv och kärleksfull valp som har jobbat hårt med att träna på rehab då hon hon hade problem med sin ischias nerv och inte kunde använda sitt höger bakben som hon skulle.
Nu har hon gått på rehab 2 gånger i veckan i flera månader och i dag kan hon både gå, springa och hoppa och hon har ingen smärta. Mandys ben är inte 100% korrekt, men reflexer är tillbaka och hennes neurologi är bra. Mandys tår på benet är rätt så stela och dem kanske aldrig blir helt perfekt, men Mandy ser inte detta som något som helst problem och busar runt i hägnet så fort hon får en chans till detta.

Vi mötte Mandy under vårat besök i hägnet i september och då kunde hon använda sitt ben utan problem. Mandy har trots detta fortsatt gå på rehab en gång i veckan för att förbättra foten ytterligare.

Mandy adopteras ut som en handikappad valp även om hon absolut inte ser sig själv som någon handikappad hund.

Vill ni adoptera vackra Mandy är du välkommen att skicka in en intresseanmälan till oss.