Olivia

Hemma december 2023

Kastrerad tik, född juli 2023
Storlek: Valp som växer
Adoptionskostnad: 7700 kr

Olivias historia

Olivia och hennes bror Otis blev räddade under vårt besök i Rumänien i september 2023.

Alina hade besökt en arbetsplats under några veckor eftersom en mindre tik hade observerats där, och tiken hade valpar. Dock hade Alina inte sett valparna, endast mamman, som hon hade matat. Valparna hade troligen gömt sig någonstans i skogen som omger arbetsplatsen.

På detta område finns många stora gatuhundar, och en liten tik med valpar lever i stor fara i en sådan miljö.

När vi var på väg att träffa några av våra hundar som bor i jourhem, svängde Alina, Cristina och vi in till arbetsplatsen i hopp om att hitta denna lilla familj. Direkt när vi klev ur bilen kom två valpar springande och skällande från sitt gömställe – rädda, men också nyfikna.

Mamman syntes inte till, och en av arbetarna kunde berätta att tiken och två av hennes valpar hade blivit dödade.

Efter en stund lyckades Alina och Cristina fånga in Olivia och Otis, som fick följa med till ASIPA. Där blev de undersökta, avmaskade och behandlade mot loppor.

Båda valparna var naturligtvis lite rädda till en början, men de slappnade av efter några minuter. Vi är övertygade om att de kände att de nu var i trygghet.

Olivia och Otis fick en stor skål mat, de fick vatten och en mjuk plats att sova på. Idag är Olivia och Otis två underbara valpar som leker och busar runt med andra hundar i hägnet. De är verkligen några riktiga ”lyckopiller”.

Vill ni adoptera och ge Olivia ett tryggt och kärleksfullt hem? Då är ni varmt välkomna att skicka in en intresseanmälan till oss.