Lady

Hemma december 2023

Kastrerad tik
Född: ca 2017
Storlek: ca 60 cm
Adoptionskostnad: 5600 kr

Ladys historia

Lady har som många andra hundar en historia som vi inte vet så mycket om, förutom att hon har haft många valpkullar som vi inte ens vågar tänka på vad som hänt dem. Sannolikt har de gått en hemsk död till mötes utan att ens ha känt en människas kärlek och för Lady måste det ha varit ett fruktansvärt trauma varje gång hennes valpar dött.

Det var kanske därför Lady valde att stöta bort sina tre valpar som fortfarande levde då Carmen, en vän till Alina, såg familjen i det kommunala dödshägnet ecarisaj. Lady kände på sig att dom var döende. Hur Lady och hennes valpar hamnat i dödshägnet vet vi inte, men vi vet att Lady hade åtta valpar då hon och valparna blev fångad av hundfångarna.

Som tur var åkte Carmen till ecarisaj just den här dagen för att se om någon av hundarna hade akut behov av hjälp, vilket hon gör då och då. Carmen som såg att Ladys valpar var döende ringe till Alina som satte sig i bilen direkt och åkte till ecarisaj. När hon kom fram tog hon med sig Ladys valpar till dödshägnets kontor och försökte mata dem och hålla dem varma eftersom de var nerkylda av att bo ute i kylan. Hela natten satt Alina och försökte hjälpa Ladys valpar, men hon insåg på morgonen kom att de var i behov av att komma till veterinärkliniken. Tragiskt nog dog ytterligare en valp och endast två överlevde. De två valparna som klarade sig – Ludde och Laban – är nu friska och krya och redo att hitta nya hem.

Så fort Alina hade lämnat valparna på kliniken hämtade hon ut Lady från dödshägnet och tog med henne till ASIPA:s hägn där hon fick mat, vatten och fick vila ut i en mjuk bädd. Efter en tid i hägnet fick Lady också gå till hundtandläkaren och drog ut ett antal dåliga tänder. Nu slipper hon ha ont i munnen och kan njuta av att äta igen.

Lady har inte tappat tron på männskligheten trots allt hon varit med om då hon vandrade runt på gatorna, rädd och ensam och fick föda kull efter kull med valpar som sannolikt dött.

Lady har visat sig vara en snäll och vänlig hund som gillar att få uppmärksamhet från människor, något vi absolut märkte av då vi besökte henne i hägnet.

Lady har inga problem med andra hundar, men man måste ge hundarna tid att lära känna varandra.

Även om hon nu är i trygghet på ASIPA och slipper föda fler valpkullar, så längtar hon efter ett riktigt hem. Vill ni ge Lady ett kärleksfullt hem? då är ni välkomna att anmäla ert intresse för adoption.