Lavinia

Hemma juni 2022

Kastrerad tik, född ca 2019
Storlek: ca 45 cm
Adoptionskostnad: 6900 kr

Lavinias historia

Finns i Gävleborgs län. Möjlighet till besök innan adoption genomförs.

Lavinia kom till ett jourhem i Sverige i april 2022. Jourhemmet beskriver henne som en pärla! Hon går fint ihop med deras barn, katt och andra hundar och älskar att mysa med familjen.

—————————————-

Lavinias bakgrund

Lavinia har levt de första åren av sitt liv på gatan, ett liv som innebär en ständig kamp mot hunger och köld för att överleva. När hon blev dräktig hade hon ingen trygg plats att föda sina valpar och i desperation grävde hon helt enkelt en grop som skydd för sina sex små valpar.

En kvinna som besökte sina föräldrar i området där Lavinia höll till såg henne och frågade föräldrarna om hunden. De förklarade att Lavinia är hemlös och har valpar. Kvinnan, som har ett stort hjärta för gatuhundarna, kunde inte släppa Lavinias sorgliga situation. Hon försökte hitta någon som kunde vara jourhem åt Lavinia och hennes valpar medan de var små. Hon märkte också att Lavinia var sjuk och tog henne till Asipas veterinär Andra, som konstaterade att hon hade lunginflammation med en mycket svår hosta. Hon fick därför stanna för behandling. Nu är hon fullt frisk och mår bra.

Hennes valpar tas om hand av jourhemmet, som kontaktat en annan organisation för att hitta hem åt dem.

När Lavinia lärt känna personalen på Asipa visade hon sig vara en fantastiskt mjuk och tillgiven hund. Så fort hon får uppmärksamhet viftar hon på svansen och vänder upp magen för att bli kliad.

Nu är det dags att Lavinia får en ny chans till ett riktigt hundliv, med all kärlek och uppmärksamhet som hon vill ha och är värd.

Den som får förmånen att adoptera Lavinia får en underbart snäll och lojal vän.