Madock

Hemma juni 2022

Kastrerad hane, född 2019
Storlek: 50-55 cm
Adoptionskostnad: 6000 kr

Madocks historia

En kvinna räddade Madock från gatan då han flyttat till hennes grannskap utanför Cluj. Madock hade försökt få del av det lilla som gick att äta där men blev bortjagad av de andra gatuhundarna. Konkurrensen om resurserna ledde till att Madock fick stryk och lindriga bitmärken.

Kvinnan ringde till Vasile och bad om hjälp med Madock då hon inte hade några möjligheter att behålla honom själv. Vasile hämtade självklart Madock och tog med honom till hägnet där han möttes av mat, vatten, en alldeles egen kennel med hundkoja som var fylld med mjuk halm där han kunde känna sig trygg, säkerligen för första gång i sitt liv.

Madock tror han har kommit hem, men vi vet att ett hägn inte är något hem, utan bara en förvaring. Vi vill så gärna att Madock ska få komma till ett riktigt hem med kärlek, promenader, lek och omsorg. Han är en lite försiktig kille som behöver förståelse för sin bakgrund av den som adopterar honom.

Madock tyr sig gärna till de människor han lär känna och visar sin uppskattning. När någon ny kommer kan han skälla, men det går över snabbt när han blir vänligt bemött och han vill genast bli kompis. Han är trevlig och snäll mot alla hundar, både hanar och tikar. Han har även fått träffa katter, vilket gått riktigt bra.

Madock är också med på de promenader som arrangeras i hägnet med volontärer och han går riktigt fint i koppel, även tillsammans med barn.

Du som läser detta kanske är Madocks framtida familj? Om du känner att du vill ge denna kille en chans i livet ska du skicka in din intresseanmälan.