Lora

Kastrerad tik
Född: augusti 2022
Storlek: ca 58 cm
Adoptionskostnad: 7700 kr
Befinner sig i Hofors

Loras historia

LORAS HISTORIA I SVERIGE

Vackra Lora kom till Sverige 25 maj 2024 för att slå sig till ro i det vi var övertygad om skulle bli Loras kärleksfulla föralltid hem. Tyvärr så blev inte detta fallet och efter bara 2 dagar blev vi kontaktad av Loras hem med besked att dom inte ville ha henne, familjens andra hund morrade och gjorde utfall mot Lora och därför bestämde familjen sig för att dom bara skulle ha en hund och att Lora måtte flytta. Vi tog då kontakt med ett av våra fantastiska jourhem som utan tvekan tog emot Lora och där bor hon nu,

Lora beskrevs av jourhemmet så här efter bara 2 dagar hos dom:
Lora, hon är en supertrevlig tik som gärna går fram och hälsar på allt och alla, stora som små. Lora är lite osäker på nya saker och reagerar på snabba rörelser, men inte på ett reaktivt sätt. Men hon kommer ganska fort tillbaka och är lite nyfiken på det hon reagerade på.
Hon funkar kanon med mina hundar, (har 3, 2 tikar 1 hane). Bara på dessa 2 dagar så har hon växt i sig själv och är där jag är. Hon är rumsren och gör alla sina behov ute. Hon är jätteduktig på promenader, men kan få små fnatt och då blir det ryck i kopplet. Men hon lyssnar väldigt bra när man korrigerar med ett bestämt nej.
Lora har visat sig att hon älskar bada i sjöar och åker glatt med i bilen.

Lora har mött jourhemmets barnbarn och det gick bra, Lora var nyfiken och glad vid mötet.

Lora har besiktningspapper från Rumänien och EU-pass. Lora är försäkrad i Svedea.

Vill ni adoptera vackra och trevliga Lora? Vill ni ge Lora ett kärleksfullt hem? Då är ni varmt välkomna att skicka in en intresseanmälan till oss.

Innan en adoption genomförs kommer ni få prata med jourhemmet om Lora och om allt då känns bra, då kommer ett besök till Lora att planeras in.

LORAS HISTORIA I RUMÄNIEN

Lora och vad vi tror är hennes syster Lilu kom till ASIPA efter att de bott i ett hem hos en dam som hade hittat dessa två valpar i sin trädgård tidigt en morgon. Sannolikt är det någon form av djurvän som lämnat valparna där i hopp om att de skulle bli omhändertagna, annars hade de sannolikt blivit slängda i någon mörk skog.

Damen som hittade Lora och Lilu tror att valparna blev lämnade hos henne eftersom hon har fyra stora egna hundar som är kastrerade och då tyckte nog den som lämnade valparna hos henne att hon kunde ta hand om dessa två tjejer också. Men Rumänien är ett fattigt land och även om denna dam har ett stort hjärta så har hon ingen tjock plånbok och därför tog hon kontakt med Alina och frågade efter hjälp med att hitta ett hem till valparna. Alina kunde självklart inte säga nej och därför har de nu kommit till hägnet där de väntar på att få ett riktigt hem.

Under tiden Lora och Lilu bodde hos denna fina dam var ASIPAS veterinär där och vaccinerade valparna och hade med mat till dom. Vi är otroligt glada för att valparna trots allt fick det bra i början på sina liv och detta har i sin tur gjort att de är mycket förtjusta i människor och umgås glatt med andra hundar. Båda tjejerna är snälla och trevliga unghundar och därför skulle de trivas i vilken familj som helst.

Vill du adoptera vackra Lora så tveka inte att skicka in en intresseanmälan till oss. Hon väntar på att du ska erbjuda henne ett kärleksfullt hem.