Laban

Hemma april 2023

Kastrerad hane
Född September 2022
Storlek: Valp som växer
Adoptionskostnad: 7700 kr

Labans historia

Labans liv fick en dramatisk början då hans mamma Lady och hans sju små syskon blev infångade av hundfångarna som åker runt och fångar in gatuhundar som sedan stängs in i det kommunala dödshägnet, ecarisaj. Dödshägnet har en miljö som inte någon hund ska behöva bo i och valpar dör ofta eller blir fruktansvärt traumatiserade av att bo där.

Laban hade ändå tur eftersom Carmen, en vän till Alina, kom till dödshägnet just den dagen då Laban hade förlorat fem av sina sju syskon och själv var han så svag att han var döende. Carmen, som åker till ecarisaj då och då för att se om några hundar är i akut behov av hjälp, ringde direkt till Alina då hon såg den lilla familjen och vilket skick dom var i. Alina tvekade inte en sekund, utan åkte till dödshägnet där hon stannade hela natten och försökte få mat och värme i de små valpkropparna. Tyvärr dog ytterligare en valp och Alina bestämde sig snabbt för att åka till veterinärkliniken med Laban och hans bror Ludde.

Efter några dagar hade Laban och Ludde stabiliserat sig såpass att de kunde åka till ASIPA:s hägn och är nu friska och krya. Laban är i trygghet i hägnet, men det är inget riktigt liv för en liten valp som är redo att börja sitt riktiga liv i en egen familj.

Laban är en pigg, glad och vänlig liten kille som inte har visat några men från att ha börjat sitt liv i dödshägnet. Det var trots allt elände, tur för Laban att han var så liten när han blev räddad. Det gör det lättare för honom att komma över sitt trauma efter att han kom till tryggheten hos ASIPA.