Floki

Hemma april 2024

Kastrerad hane, född 13 juli 2023
Storlek: 35 cm hög (nov 2023)
Adoptionskostnad: 7700 kr

Flokis historia

Floki blev räddad av sonen till en av Alinas vänner, precis utanför en teater i Clujs centrum. Sonen, som jobbar på teatern, har ett lika stort hjärta som sin mamma och har lika svårt att se hundar lida. Han såg faran Floki befann sig i, risken att bli påkörd när han gick runt på gatan var överhängande och därmed agerade sonen snabbt genom att ta med Floki hem, tills han hittat ett jourhem för den lilla killen.

Överlycklig över att äntligen få uppmärksamhet från en snäll människa, följde Floki glatt med sin räddare till bilen. Där kurade han han ihop sig och somnade tryggt, sannolikt för första gången i sitt liv.

Sonen kontaktade sedan sin mor för att få hjälp med att hitta ett jourhem åt Floki. Han fick tipset om att ta kontakt med samma jourhem som Bowie och hans bröder bor i, och till deras lycka fanns det plats för lille Floki. Så nu väntar han där, på att få bli en del av en kärleksfull familj i Sverige.

Hur Floki hamnade på gatan inne i Cluj vet vi inte. Kanske har han blivit dumpad, kanske har han varit med sin mamma och hon blivit påkörd eller dödad på annat sätt. Vi kan bara gissa. Men nu är Floki i trygga händer. Han får mat, vatten, och mycket omsorg. Floki leker glatt med de andra hundarna i jourhemmet och är glad för all uppmärksamhet han får från människor.

Vill ni adoptera denna vackra killen som vi tror blir en lite mindre hund som vuxen? Då är ni varmt välkomna att skicka in en intresseanmälan till oss!