Blue

Hemma oktober 2023

Kastrerad hane
Född oktober 2022
Storlek: 66 cm
Adoptionskostnad: 7700 kr
Finns i Järvsö

Blues historia

Blue är en fantastisk hund och beskrivs som en lättlärd hund som går fint i koppel, han är rumsren, ligger fint ner när klor ska klippas och har inga problem med hantering som exempelvis tvätta öron, duscha etc. Blue åker gärna med i bilen, även om det inte är hans roligaste grej, han är glad så länge han får vara med. Denna fantastiska killen har ingen jakt i sig och går lös utan några problem.

Blue är en social kille som umgås mer en gärna med människor och andra hundar, därför vill Blue gärna ha en hundkompis att spendera sina dagar med. Blue gillar inte bo i lägenhet, han gillar att vara mycket utomhus och därför vill han flytta till en villa med trädgård där han kan springa med sina långa ståtliga ben. Då blue är uppväxt med små barn och fullkomligt älskar människor ser vi inget hinder i att hans kommande familj har småbarn.

Är ni familjen vi söker till Blue? Är det ni som ska bli Blues nya kärleksfulla familj? Då ska ni skicka in en intresseanmälan till oss!

Blue bor för närvarande  i jourhem och han tar emot besök efter ni blivit godkända som adoptörer. Han har besiktningspapper, vaccinationsbok och pass från Rumänien och han är fullt försäkrad hos Svedea.


Blues historia i Rumänien

Blue blev tillsammans med sina systrar Vesta och Stella räddad från ett liv där han mycket sannolikt skulle slutat som kedjehund, dumpad till det hårda livet som gatuhund eller helt enkelt blivit dödad.

En dag i november 2022 väntade en securitasvakt utanför Alinas jobb. Med sig hade han tre små valpar i en bur. Alina är känd i trakten som en stor djurvän, och därför vet många att de kan kontakta henne om de hittar djur som behöver hjälp. Mannen väntade på att Alina skulle sluta jobbet för dagen och berättade för henne att han hämtat valparna hos en man som är känd för att behandla sina hundar mycket illa. Alina kunde självklart inte säga nej till att ta hand om de hjälplösa valparna även om hon visste att det är fullt hos ASIPA.

Då Alina hade fått buren med valparna kunde hon snabbt konstatera att de behövde veterinärvård. De var alla tre i ett mycket dåligt skick. Valparna blev kvar på djursjukhuset för olika tester i ca en vecka men de hittade inga direkta fel på dem. Valparna behövde bara få i sig vätska och mat.

Idag är Blue och hans systrar pigga, sociala och riktiga charmtroll som kommer göra sin framtida familj komplett.