Charlie

Kastrerad hane, född 2021
Storlek: ca 60 cm
Adoptionskostnad: 8600 kr

Charlies historia

Vi vet inte mycket om Charlies bakgrund. Hur han hamnade på gatorna i Cluj eller var han befann sig innan han en dag dök upp där, kan vi bara spekulera i. Kanske blev han dumpad när ägaren tröttnade på honom och ville bli av med honom. Eller kanske har han levt på egen tass någonstans runt staden och mot alla odds överlevt? Det vet vi inte. Det vi vet är att Charlie en dag strosade runt inne i Cluj i hopp om att någon vänlig själ skulle ge honom något att äta, då hans mage var tom och hans kropp skrek av hunger.

Charlie, som inte är en liten, vit, fluffig hund, fick kalla handen när han försökte tigga till sig mat. Människor tyckte han såg farlig ut och var rädda för honom. Charlie fick aldrig chansen att visa vilken snäll hund han är.

Människorna som såg Charlie som ett hot, ringde den lokala hundfångaren för att bli av med honom. Hundarna som blir infångade av hundfångare möter ett öde som ingen önskar någon varelse. De lämnas till kommunala hägn, som vi kallar ”dödshägn” eftersom hundar som hamnar där behandlas mycket illa. De får knappt någon mat eller vatten och spolas med iskallt vatten, sommar som vinter, när deras ”burar” rengörs. Hundarna lever i en ständig skräck.

Vår kära Alina fick höra att hundfångarna var kontaktade och tvekade inte att åka till den plats där Charlie hade observerats. Hon lockade Charlie in i bilen med en matbit, något han inte kunde motstå. Sedan åkte de direkt till ASIPA där Charlie blev undersökt, avmaskad och behandlad mot loppor. Charlie fick en stor skål med mat och vatten innan han somnade, helt utmattad.

Charlie har visat sig vara en mycket snäll hund, både mot människor och andra hundar i hans storlek. Han har inte umgåtts med små hundar i hägnet, eftersom han är en stor kille som gillar att leka, och därmed finns det en skaderisk för mindre hundar.

Charlie skulle trivas i en villa med trädgård, där han kan springa runt med sina långa ben. Han kommer också att trivas med en familj som gillar att vara ute, gå på promenader eller varför inte ta en joggingtur.

Trots att Charlie är mycket snäll, anser vi inte att han bör bo med små barn.

Charlie har varit hos veterinärtandläkare och är mer en redo att få ett hem.

Vill ni adoptera denna vackra, ståtliga kille och ge honom ett kärleksfullt hem? Då är ni varmt välkomna att skicka in en intresseanmälan till oss!