Zion

Hemma april 2024

Kastrerad hane
Född hösten 2021
Storlek: ca 60 cm
Adoptionskostnad: 4000 kr

Zions historia

Lilla valpen Zion hittades utanför grinden till ASIPA en kall novemberdag 2021. Någon hade lagt honom i en plastpåse och lämnat honom där helt ensam i kylan. Det är så klart en oerhörd sak att göra mot en liten hund, men samtidigt var det någon som ville att valpen skulle tas om hand av djurvänner istället för att lämnas i skogen att dö.

Sannolikt är Zion resultatet av att en ägd hund fått valpar, eftersom många i Rumänien inte är villiga att kastrera sina hundar. När sedan valparna blir större och börjar kräva mat och ta plats är de inte längre välkomna i hemmet och valparna dumpas helt enkelt någonstans för att klara sig bäst de kan. För de flesta små valpar innebär detta en plågsam död.

När Zion hittades i sin plastpåse var han i ett mycket dåligt skick. Han var undernärd och svag. Men efter omvårdnad med vätska och näring via dropp visade sig Zion vara en stark liten kille, sugen på livet.

Då Zion var runt året upptäcktes det att han hade  en mild höftledsdysplasi på båda höfter, detta var dock inte något problem för killen. Men, efter som tiden gick fick Zion ont och efter röntgen och en utvärdering av ortoped blev det bestämt att Zion skulle behöva operera båda sina höfter. Den metoden som blev använt vid operationen var femoral head ostectomy, vilket visade sig var ett bra beslut.

I dag är Zion smärtfri, han springer, går promenader, leker och fungerar fint i sin vardag.

Zion behöver bygga muskler på sitt bakparti för att få mera stabilitet, detta är dock svårt i en hägnmiljö. Zion går på promenader då och då, men han behöver promenera mycket mera en så för att bygga dom muskler han behöver ha.

Zion är en hund, som trots sin tuffa start och allt han gått genom, är en helt och hållet genomsnäll kille. Det finns inget ont i denna honom, han älskar allt och alla, människor och andra hundar. Denna balanserade killen kan förstås också bo med katter. Zion går fint i koppel och vi har inte nog med lovord att säga om honom.

Känner ni att ni vill ge Zion en chans att bli värdens lyckligaste hund ihop med er? Då ska ni inte tveka pga hans höfter! Den som adopterar Zion kommer få en fantastisk hund. Vill ni ge Zion ett kärleksfullt hem? då är ni varmt välkomna att skicka in en intresseanmälan till oss.