Tony

Hemma februari 2022

Kastrerad hane, född maj 2021
Storlek: valp som växer
Adoptionskostnad: 7000 kr

Tonys historia

Tony är en härligt social kille som bor i jourhem i Västernorrland tillsammans med sin mamma Toffy och jourhemmets hanhund och en katt. Redan under första veckan i jourhemmet var han nästan rumsren. Han har hälsat på barn i 4-5 årsåldern utan några problem.

Tony är en enkel hund som inte visat något resursförsvar eller några särskilda rädslor – en cool kille helt enkelt.

Eftersom han inte fäller kommer han att behöva pälsvård för sin härligt lurviga päls.

————————

Tony och hans två syskon Timmy och Tara hade änglavakt när de föddes en kall och regnig dag ute på ett fält utan tak över huvudet.

Deras mamma Toffy användes som vallhund av en herde i Pata Rat. På  kvällarna bands hon fast i en kort kedja ute på fältet, utan skydd mot vind och kyla och utan mat och vatten, eftersom man ansåg att hon arbetade bättre hungrig. Toffy blev dräktig och när hon skulle föda Tony och hans syskon tvingades hon göra det mitt ute på fältet. En kvinna såg att Toffy tvingades föda sina valpar utan tak över huvudet eller möjlighet att skydda dem mot det kalla regnet. Hon tog saken i egna händer och hämtade in den lilla hundfamiljen för att ge dem mat och värme. Herden var nu inte längre intresserad att ha kvar Toffy, eftersom hon inte skulle arbeta bra när hon fått valpar.

Kvinnan bestämde sig för att fortsätta ta hand om och vara jourhem åt Toffy, Tony och hans syskon så länge de behöver. Hon hörde av sig till ASIPA för att be om hjälp att hitta kärleksfulla familjer åt alla fyra hundarna.

Tony fick följa med sin mamma Toffy när hon blev adopterad till Sverige i februari 2022, och får stanna i hennes familj tills han hittar sitt föralltidhem.