Toffy

Hemma februari 2022

Kastrerad tik, född ca 2018
Storlek: 40 cm
Adoptionskostnad: 6000 kr

Toffys historia

Toffy har en sorglig bakgrund från slummen i Pata Rat. Där fick hon arbeta för en herde som använde henne till att valla fåren. På  kvällarna bands hon fast i en kort kedja ute på fältet, utan skydd mot vind och kyla och utan mat och vatten, eftersom man ansåg att hon arbetade bättre hungrig.

Herden gick inte med på att kastrera Toffy, och hon fick valparna Timmy, Tara och Tony, som hon födde en kall och regnig dag. En kvinna såg att Toffy tvingades föda sina valpar mitt ute på fältet utan tak över huvudet eller möjlighet att skydda valparna mot det kalla regnet. Hon tog saken i egna händer och hämtade in den lilla hundfamiljen för att ge dem mat och värme. Herden var nu inte längre intresserad att ha kvar Toffy, eftersom hon inte skulle arbeta bra när hon fått valpar.

Kvinnan bestämde sig för att fortsätta ta hand om och vara jourhem åt Toffy och hennes valpar medan de var små. Hon hörde av sig till ASIPA för att be om hjälp att hitta kärleksfulla familjer åt valparna och deras fina mamma Toffy. Nu har Toffy och hennes valpar flyttat till hägnet i väntan på att få egna familjer.

Toffy beskrivs som en social tjej utan några särskilda rädslor, även om den som adopterar henne självklart behöver komma ihåg att hon haft en svår bakgrund.

Det finns katt i jourhemmet, som hundarna kom överens med när de bodde där.