Stella

HEMMA JANUARI 2024

Kastrerad tik
Född: våren 2020
Storlek: ca 50 cm
Adoptionskostnad: 6900 kr

Stellas historia

Stellas historia är som så många andra hundars i Rumänien.

Stella blev övergiven i en liten by nära Cluj av sin familj efter att hon fött valpar. Stella och valparna blev utslängda på gatan eftersom Stellas familj tyckte det blev för jobbigt med en kull valpar. Detta hade familjen kunnat undvika genom kastrering av Stella – ASIPA genomför kastreringskampanjer där människor kan komma med sina hundar för att få dem kastrerade gratis.

Stella hamnade alltså på gatan med sina valpar, oförmögen att klara hålla liv i dem eftersom hon inte hade erfarenhet av att vara gatuhund med allt vad det innebär – en ständig kamp att hitta mat, en plats att vila på och skydd för de små valparna.

Som tur var råkade en god vän till Alina se den hjälplösa familjen och kunde inget annat än att ta med dem hem till sig, särskilt efter att hon tittat in i Stellas bedjande blick. Stella fick en mjuk bädd där hon kunde ta hand om sina valpar i trygghet, äta sig mätt och bara vara mamma.

Stellas valpar överlevde och växte upp till trygga valpar som har hittat sina kärleksfulla hem i Rumänien (ja, det finns många djurvänner också) och nu förtjänar även Stella att få komma hem.

Stella är en mycket snäll 3-åring som älskar att umgås med människor. Hon umgås fint med andra hundar och kan också bo med katt. Stella kommer trivas i de flesta familjer, det är vi övertygad om. Vill du adoptera vackra Stella och ge henne ett kärleksfullt föralltidhem? Skicka då in en intresseanmälan till oss!

Stella bor just nu kvar i jourhemmet och drömmen är att hon ska få åka till ett kärleksfullt hem här i Sverige utan att behöva flytta till hägnet.