Mia

HEMMA JANUARI 2024

Kastrerad tik
Född: maj 2023
Storlek: Valp som växer
Adoptionskostnad: 7700 kr

Mias historia

En dag sommaren 2023 var en dam, som är född i Rumänien men bor i Tyskland, på besök i sin barndomsstad Cluj. Damen fick då vid ett tillfälle se en tik med åtta valpar, inte långt från en parkeringsplats. Hon gick närmare för att se om hon kunde hjälpa denna familj på något sätt och då såg hon att tiken hade en enorm tumör som hängde ner. Hennes valpar var så små att de inte ens öppnat ögonen.

Damen kunde inte förmå sig att lämna familjen där, något som många andra hade gjort före henne. Hon frågade runt om vem hon skulle kontakta för att hjälpa tiken och valparna och fick då höra om Alina och hennes shelter, ASIPA. Damen tog kontakt med Alina som i sin tur samlade några av sina medarbetare i hägnet och åkte iväg för att rädda den lilla familjen.

Tryggt på plats i hägnet blev både mamman och valparna undersökta och det visade sig att tikens tumör var så stor att den var på väg att spricka, vilket den också gjorde efter några dagar. Vi vågar inte ens tänka tanken på hur denna historia hade slutat om det inte var för kvinnan som kom till familjens undsättning.

Historien kunde slutat här, men tyvärr så dog en av valparna, den var inte stark nog för att leva. Tiken blev adopterad av kvinnan som räddade familjen och har det nu bra hos henne.

Nu är dessa ljuvliga valpar pigga, friska, lekfulla och vaccinerade och redo att hitta sitt kärleksfulla hem här i Sverige.

Vill ni adoptera vackra Mia är du välkommen att skicka in en intresseanmälan till oss.