Sigge

Hemma december 2022

Kastrerad hane, född 2019
Storlek: 28 cm
Adoptionskostnad: 6900 kr

Sigges historia

ASIPA genomför regelbundet kastreringskampanjer, då de uppmanar hundägare att komma in till veterinärkliniken och låta kastrera sina hundar utan kostnad. Att fler hundar kastreras är det enda sättet att minska antalet oönskade valpar som föds på gatan eller överges av familjer som inte vill eller kan ta hand om dem.

I oktober 2022 lämnade en hundägare in två hanar för att de skulle kastreras. Det var lille Sigge och hans son Ludde. Enligt överenskommelse skulle hundarna hämtas så snart de återhämtat sig. Man skulle tro att ägaren hade hundarnas bästa i sina tankar, men så var inte fallet. Då killarna hade vilat upp sig och skulle få åka hem hade de inget hem att åka till. Ägaren ville inte ha tillbaka dem.

Som den lilla hund han är skulle Sigge inte överleva på gatan, och beslutet var lätt för Alina att ta hand om honom och Ludde och försöka hitta hem åt dem i Sverige.

Sigge är en mysig och vänlig liten kille med en lugn framtoning. Han tycker om människor och andra hundar. Nu hoppas vi att hans tid i hägnet ska bli kort och att han ska hitta sitt riktiga kärleksfulla hem som aldrig överger honom.

Vill du adoptera sötnosen Sigge? Fyll i en intressenamälan!