Ludde

Hemma december 2022

Kastrerad hane, född 2021
Storlek: 27 cm
Adoptionskostnad: 7700 kr

Luddes historia

ASIPA genomför regelbundet kastreringskampanjer, då de uppmanar hundägare att komma in till veterinärkliniken och låta kastrera sina hundar utan kostnad. Att fler hundar kastreras är det enda sättet att minska antalet oönskade valpar som föds på gatan eller överges av familjer som inte vill eller kan ta hand om dem.

I oktober 2022 lämnade en hundägare in två hanar för att de skulle kastreras. Det var lille Ludde och hans pappa Sigge. Enligt överenskommelse skulle hundarna hämtas så snart de återhämtat sig. Man skulle tro att ägaren hade hundarnas bästa i sina tankar, men så var inte fallet. Då killarna hade vilat upp sig och skulle få åka hem hade de inget hem att åka till. Ägaren ville inte ha tillbaka dem.

Som den lilla hund han är skulle Ludde inte överleva på gatan, och beslutet var lätt för Alina att ta hand om honom och Sigge och försöka hitta hem åt dem i Sverige.

Ludde är ett riktigt litet charmtroll med sina tofsöron. Han är en lugn och trevlig unghund som gillar både människor och andra hundar. Nu hoppas vi att hans tid i hägnet ska bli kort och att han ska hitta sitt riktiga kärleksfulla hem som aldrig överger honom.