Rover

Hemma oktober 2022

Kastrerad hane, född ca 2019
Storlek: 50-55 cm
Adoptionskostnad: 6900 kr

Rovers historia

Fantastiskt stiliga Rover kom till ASIPA från samma ägare som haft Blacky som kedjehund. När Blacky kom till hägnet bad de ägaren att sluta ha hundar i kedja eftersom det är oerhört grymt. Trots det kedjade hon upp ännu en hund för att ha som vakthund på gården – den här gången var det vackra Rover som hon bestämde skulle dömas till ett liv i total fångenskap i en meterlång kedja – året runt i sommarhetta och isande vinterkyla.

Kvinnan brydde sig inte om att ta reda på Rovers temperament, och hon blev snart varse att hans energi, livsvilja och behov av att röra sig inte gick att förena med ett liv som kedjehund.

Detta blev Rovers vinstlott. Än en gång kom kvinnan till ASIPA för att be dem ta hunden, eftersom han var ”för uppskruvad” för hennes smak. Om inte hägnet tog hand om honom skulle hon göra sig av med honom på annat sätt.

Nu är Rover i hägnet och han kommer aldrig mer att behöva kedjas fast. Det han behöver nu är ett hem där han kan få all kärlek och omtanke han behöver och där han kan få utlopp för den härliga energin som finns i honom. Han tycker om människorna han möter och trivs bra med de andra hundarna i hägnet.

Vi tror att Rover kommer att bli en härlig bästa vän i en aktiv familj som gillar att vara ute tillsammans.