Curaj

Hemma december 2023

Kastrerad hane
Född: ca 2016
Storlek: 37 cm
Adoptionskostnad: 5500 kr

Curajs historia

Curajs historia är mycket sorglig! Han var en gång en ägd, bekymmerfri och glad kille som bodde med sin ägare. Men när Curaj var ca två år dog hans ägare och då ingen i hans släkt ville ha en hund blev Curajs öde att överleva på egen tass på gatan med allt vad detta innebär – leta mat, söka skydd och bara försöka överleva. Vi kan bara föreställa oss hur Curaj kände då han inte hade sin trygghet längre. Förvirrad, med sorg efter sin ägare och vilsen i en värld han inte visste något om.

Curaj levde som gatuhund i hela 3-4 år innan Alina fick höra om honom och åkte iväg för att ta hand om Curaj som hade klarat att överleva så länge på gatan utan att ens ha tappat förtroendet för människor. Curaj fick följa med Alina till ASIPA där han kunde slappna av, sova tryggt för första gången på flera år, han fick mat i sin hungriga mage och blev överöst med kärlek.

Curaj är i dag en hund i sina bästa år. Han älskar människor och den uppmärksamhet han får och efter att vi i styrelsen har besökt Curaj i hägnet kan vi verkligen intyga att han är en riktig mysfarbror som är helt underbar.
Curaj umgås fint med både stora och små hundar utan problem.

På rumänska uttalas hans namn som ”Kurage” vilket verkligen passar honom.

Vi hoppas nu att Curajs liv ska vända och att turen äntligen ska komma till honom, att han åter ska få bli en kär familjemedlem.

Curajs tänder kommer bli kontrollerade och åtgärdade innan han åker till sitt hem.

Vill du adoptera och öppna ditt hem för vackra Curaj och ge honom det hemmet som han så länge har saknat? Skicka då in en intresseanmälan till oss.