Precious

Hemma februari 2023

Kastrerad tik, född 2019-20
Storlek: 45 cm, 15 kg
Adoptionskostnad: 6900 kr

Precious historia

Precious fick en förfärlig start på livet. Hon levde på gatan och tvingades kämpa mot hunger kyla och regn på egen hand, utan tryggheten av ett hem. I januari 2022 råkade hon ut för ett fruktansvärt övergrepp, när en man fångade in henne för att testa om hon kunde slåss mot hans pitbull och delta i olagliga hundkamper. Mannens pitbull, som var tränad att döda attackerade Precious på ett fruktansvärt sätt. Hennes bakben bröts och hon fick ett otäckt bitsår i nacken.

När mannen insåg att tiken han hittat inte var kamphundsmaterial lämnade han henne helt enkelt att dö en plågsam död vid en flodstrand i den isande januarikylan.

Precious hade förlorat allt hopp när en kvinna gick förbi och såg henne orörlig av smärta i snön. Den fantastiska kvinnan tvekade inte utan tog med sig Precious till en veterinär, där hon fick akut vård för sina skador. Dagen därpå ringde kvinnan till ASIPA och frågade om de kunde ta hand om Precious och så kom hon till hägnet för vidare veterinärvård.

När hon kom till hägnet var hon fortfarande i mycket dåligt skick. Hon fick intensivvård för njursvikt och hennes bakben behövde opereras. Därefter följde flera månaders rehabilitering.

Fantastiska Precious har nu kämpat sig tillbaka och mår bra. Hon vågar också lita på människor igen, trots sitt stora trauma. Hon är en social och vänlig tjej som trivs bra med andra hundar och visar ingen aggressivitet trots det hon varit med om.

Det är nu dags för Precious att få en välförtjänt nystart i livet med ett riktigt hem och en familj som älskar henne.