Lilly

Hemma februari 2023

Kastrerad tik
Född ca 2018
Storlek: 47 cm
Adoptionskostnad: 6900 kr

Lillys historia

Sötnosen Lilly blev räddad av en man som bor i en by nära Cluj. Han har räddat ca 40 hundar från gatan som nu är trygga med honom. Varje månad bidrar ASIPA med foder till mannen så att alla hundarna ska få ordentligt med mat, eftersom han själv inte har råd. Han är en fattig man med stort hjärta.

Lillys historia och hur hon hamnat hos denna man som räddat henne vet vi inget om, vi kan bara gissa oss till vad hon varit med om som hemlös hund på gatan. Hennes liv har med största sannolikhet varit ett liv som bestått av svält, törst, extrem kyla på vintern och en extrem hetta på sommaren. Ett liv i misär!

Så hur kom Lilly till ASIPA:s hägn? Under en av kastreringskampanjerna som ASIPA har genomfört där de i samarbete med veterinärer har kastrerat ägda och hemlösa hundar gratis för att minska gatuhundsproblematiken, kom mannen med Lilly för att få henne kastrerad. Efter att kastreringen var klar och Lilly hade vaknat upp efter narkosen visade det sig att hon var en lite blyg men mycket snäll tik som Alina fick svårt att släppa tillbaka till mannens flock. Alina kom överens med mannen som räddat Lilly att hon skulle få en chans till att komma till ett kärleksfullt hem och därmed fick hon stanna i hägnet.

Lilly är idag en glad, snäll och trevlig dam som bor ihop med både hanar och tikar. Hon är förtjust i människor och nu hoppas vi att Lilly ska hitta sitt hem.