Oreo

Hemma oktober 2023

Kastrerad hane, född April 2021
Storlek: ca 58 cm
Adoptionskostnad: 6900 kr

Oreos historia

Oreos historia kunde slutat med döden om det inte var för att Alina fick syn på en notis som någon hade skrivit på nätet om Oreo och hans kompis Harley. Notisen var en vädjan om att någon skulle rädda de två hundarna från en säker död i det kommunala dödshägnet, Lancram.

I Lancram placeras hundar som blir infångade, och de får leva i 14 dagar i skräck och misär innan de till slut blir dödade. Det gör ont att veta att detta är realiteten för många hundar i Rumänien.

Vi är extremt tacksamma att Alina fick reda på att dessa kompisar var i akut behov av hjälp och att hon inte tvekade att hämta ut hundarna från dödshägnet till tryggheten hos ASIPA.

Hur Oreo och Harley möttes vet vi inte. Vi vet däremot att de är riktiga kompisar som har haft stöd av varandra ute på gatorna i Rumänien. Misstaget dessa killar gjorde var att följa efter en hemlös man, som kanske slängde till dom en matbit om han hade något över. Oreo och Harley följde mannen i några dagar, vilket drog till sig uppmärksamhet från andra människor. Hundfångare uppmärksammade Oreo och Harley och fångade in killarna.

Oreo och Harley är två mycket snälla och trevliga hundar som älskar den uppmärksamhet de får från människorna de möter.

Finns Oreos familj där ute? Finns det någon som vill adoptera den här fina och trevliga killen? Skicka då in en intresseanmälan till oss.