Nikita

Hemma september 2023

Kastrerad tik
Född: sommar 2021
Storlek: ca 58 cm
Adoptionskostnad: 6900 kr
Finns i Hofors

Nikitas historia

Nikita som för tillfället bor i jourhem, hon älskar allt och alla, små barn, män, kvinnor, Nikita älskar dom alla. Hon tycker mycket om gos och delar gärna ut pussar till dom alla. Hon har varit hos hundtrimmare och heller inte det var något problem för denna tös.
Nikita är rumsren, går fint och följsamt med i koppel, hon går fint ihop med jourhemmets andra hundar och hon har inga problem att åka med i bilen och väntar fint med att stiga ur bilen.
Jourhemmet tycker Nikita är en enkel hund att jobba med, en hund som är lätt att bryta fel beteende på med hjälp av avledning och belöning.

Nikita kan bo både i lägenhet och villa. Då hon är så förtjust i både små och stora människor anser vi att Nikita kommer trivas i dom flesta familjer och har Nikitas framtida familj småbarn ser vi inte detta som något hinder. Nikita kan också bo med andra hundar.

Nikita är besiktigat i Sverige utan anmärkning, förutom ett litet underbett. Nikita är fullt försäkrad hos Svedea.
.
Nikita, som är en helt fantastisk hund, letar nu efter ett föralltid, ett hem som hon aldrig behöver flytta från.

Vill ni adoptera denna stjärna som heter Nikita? Då är ni välkomna att anmäla ert intresse för adoption till oss. Efter ni blir godkända som adoptör av oss  kommer ni få prata med Nikitas jourhem och ett besök till Nikita kommer göras av er innan en adoption genomförs.

Här är Nikitas historia:

Alina såg ett nödrop i sociala medier om en tik som var i ett förfärligt skick efter att ha blivit slagen i huvudet med ett tillhygge. Slaget var så kraftigt att det hade gått igenom skallbenet och tiken gick runt med ett blödande stort sår i huvudet.

Alina bestämde sig för att agera snabbt och ta hand om Nikita för att ge henne den akuta veterinärvård hon behövde för att överleva. Vår förening efterlyste behövlig ekonomisk hjälp till hennes operation och generösa personer gav bidrag för att rädda henne. Operationen gick bra och hon fick ta det lugnt en period efteråt.

Läget är för Nikita är nu stabilt. Utan den snabba veterinärvården hade hon inte haft en chans att överleva.

Vad som lett till det hjärtlösa våldet mot Nikita vet vi inget om. Kanske försökte hon leta mat? Kanske hon bara var en glad unghund som ville bli klappad? Hennes brott var att bara existera.

När Nikita räddades gick hon, trots sitt blödande stora sår och extrema smärtor, fortfarande på gatan och viftade försiktigt med svansen, säkerligen för att försöka få någon skulle hjälpa henne.

Nikita är i dag helt återställd förutom att hennes päls på huvudet ska växa och dölja ärret.

Hon är en mjuk och snäll hund som utifrån hur hon agerar i hägnet inte har fått några psykiska men trots sitt trauma. Hon är förtjust i människor och har inga problem med andra hundar hon mött.

Vill du ge sötaste Nikita en ny chans i livet – fyll i en intresseanmälan!