Nikita

BOKAD

Kastrerad tik, född sommar 2021
Storlek: ca 55 cm
Adoptionskostnad: 7700 kr

Nikitas historia

Alina såg ett nödrop i sociala medier om en tik som var i ett förfärligt skick efter att ha blivit slagen i huvudet med ett tillhygge. Slaget var så kraftigt att det hade gått igenom skallbenet och tiken gick runt med ett blödande stort sår i huvudet.

Alina bestämde sig för att agera snabbt och ta hand om Nikita för att ge henne den akuta veterinärvård hon behövde för att överleva. Vår förening efterlyste behövlig ekonomisk hjälp till hennes operation och generösa personer gav bidrag för att rädda henne. Operationen gick bra och hon fick ta det lugnt en period efteråt.

Läget är för Nikita är nu stabilt. Utan den snabba veterinärvården hade hon inte haft en chans att överleva.

Vad som lett till det hjärtlösa våldet mot Nikita vet vi inget om. Kanske försökte hon leta mat? Kanske hon bara var en glad unghund som ville bli klappad? Hennes brott var att bara existera.

När Nikita räddades gick hon, trots sitt blödande stora sår och extrema smärtor, fortfarande på gatan och viftade försiktigt med svansen, säkerligen för att försöka få någon skulle hjälpa henne.

Nikita är i dag helt återställd förutom att hennes päls på huvudet ska växa och dölja ärret.

Hon är en mjuk och snäll hund som utifrån hur hon agerar i hägnet inte har fått några psykiska men trots sitt trauma. Hon är förtjust i människor och har inga problem med andra hundar hon mött.

Vill du ge sötaste Nikita en ny chans i livet – fyll i en intresseanmälan!