Nikita

HEMMA JANUARI 2024

Kastrerad tik, född ca mars 2022
Storlek: ca 54 cm
Adoptionskostnad: 7700 kr

Nikitas historia

Nikita har med stor sannolikhet varit en kedjehund. I Rumänien innebär det att hunden sitter fast med en oftast mycket kort kedja, där hunden har som uppgift att larma om någon närmar sig ägarens hem. En kedjehund har oftast inget skydd mot varken regn, snö, kyla eller stekande sol. Den lever på minimalt med mat och brist på vatten.

Hur Nikita kommit loss från sin ägare vet vi inte, men hon blev hittad ute på ett fält nära en trafikerad väg med kedjan hängande efter sig.

När ASIPA:s medarbetare var på väg för att förbereda kastreringskampanjen som ägde rum i oktober 2023 fick de syn på Nikita och tvekade inte att stanna för att hjälpa henne. Vi vet inte hur länge Nikita har sprungit runt, förvirrad, hungrig och törstig. Men vi är säkra på att om Nikita inte blivit räddad av det fantastiska teamet på ASIPA så hade hon förmodligen inte överlevt särskilt länge.

I dag behöver Nikita inte svälta, hon är trygg och har skydd. Hon bor i dag ihop med både hanar och tikar i hennes egen ålder, och fungerar fint i gänget nu som hon lärt känna som sina kompisar. Nikita är en underbar tjej som också är förtjust i den uppmärksamhet hon får av de som jobbar i hägnet.

Nikita ser ut som en husky, men vi tror inte hon är renrasig.

Vill ni adoptera denna tjusiga tjej och ge henne ett kärleksfullt hem? Då är ni välkomna att skicka in en intresseanmälan till oss.