Miracle

Kastrerad tik
Född: oktober 2022
Storlek: Valp som växer
Adoptionskostnad: 7700 kr

Miracles historia

En dag på senhösten upptäckte en cyklist att en kull med små valpar följde efter honom på en skogsväg. Han stannade för att se efter och såg fem små valpar, Miracle och hennes fyra syskon, som alla sökte hans uppmärksamhet i hopp om att få något att äta. Hur valparna hamnat i skogen vet vi inte, men det är tyvärr allt för vanligt i Rumänien att ägda tikar får oönskade valpar som helt enkelt dumpas som skräp. Lidandet för dessa valpar är obeskrivligt. Problemet med oönskade valpar skulle enkelt avhjälpas genom kastrering, men tyvärr är den här cyniska inställningen till levande varelser fortfarande utbredd.

Cyklisten kunde inte överge valparna utan hittade ett sätt att ta med dem hem och kontaktade ASIPA för att be om hjälp att hitta familjer åt dem. Vid veterinärundersökningen av valparna såg man att alla fem hade smittats av den hemska sjukdomen parvo. Det finns ingen behandling för parvo men med omvårdnad finns möjlighet för de som är starka att överleva. Miracle och tre av hennes syskon – Ozzy, Neena och Amy – hade tur och var så sugna på livet att de klarade sig igenom sjukdomen. Ett av syskonen klarade sig tyvärr inte.

Miracle mår nu toppen och är en levnadsglad liten valp som busar runt med syskonen. Hon fungerar fint med både katter och andra hundar och älskar all uppmärksamhet hon kan få från människor. Hon bor i jourhem i Rumänien. Nu längtar hon efter att få börja sitt liv med sin riktiga familj. Vill du ge Vackra Miracle ett kärleksfullt hem? Fyll i en intresseanmälan!