Neena

Kastrerad tik
Född: oktober 2022
Storlek: Ca 50 cm
Adoptionskostnad: 5500 kr
Befinner sig i Jönköping

Neenas historia

NEENAS HISTORIA I SVERIGE

Neena letar åter efter sitt käleksfulla hem efter först kommit till sitt första hem här i Sverige för sedan flytta till ett av våra fantastiska jourhem, där hon bodde ca 2 mnd,  för att landa i det vi trodde skulle bli Neenas föralltid hem och där hon för tillfället bor, antingen tills hon hittar ett nytt hem eller ett jourhem.

I sitt nya hem har Neena bott ca 2 mnd men familjen tycker Neenas beteende med sin reaktivitet är för jobbigt och vill därför att Neena ska flytta.

Neenas hem har berättad till oss saker som varken vi eller vårat jourhem kunnat förutse skulle komma.
Neenas problem är att hon är reaktiv när hon går ute i koppel och stressar upp sig och gör utfall mot mötande hundar. Samma händer när Neena ser katter.
Neenas hem säger också att Neena har vid ett par tillfällen varit reaktiv mot mötande människor.

Inomhus berättar Neenas hem att hon är värdens goaste tjej (när hon inte skäller). Hon älskar att vara nära, bli kliat och få uppmärksamhet. Neena är rumsren, går fint i koppel och åker glatt med i bilen.

Till Neena letar vi ett hem, som antingen är på landet eller i en liten by så Neena inte ska behöva ha så många hundmöten. Vi är dock säkra på att med rätt vägledning av Neena så kommer hennes reaktivitet försvinna då hon inte hade några av dessa tendenser då hon bodde i sitt jourhem.

Neenas öde har blivit så orättvist och vi hoppas verkligen att Neena ska hitta ett nytt hem som inte kommer svika henne igen. Hon förtjänar ett hem som älskar henne med hennes fel och brister, vem är väl perfekt?

Vill ni ge Neena en chans att få bli en lycklig och bekymmerfri hund? Vill ni adoptera denna skönhet och ge henne den trygghet som hon behöver nu efter alla sina flytt? Då är ni varmt välkomna att skicka in en intresseanmälan till oss.

Efter ni har blivit godkänd som adoptör av Neena kommer ni få prata med Neenas hem innan ett besök till Neena blir planerat in och innan en adoption genomförs.

Neena är försäkrad hos Svedea
———————————————————————————————-

Neena kom till det vi alla trodde skulle bli hennes kärleksfulla föralltid hem 27 januari 2024. Detta blev tyvärr inte verklighet då Neena och hemmets andra hund inte kom särskilt bra överens. Neena har dock umgåtts med andra hundar här i Sverige och det har gått bra.

20240218 Neena flyttade i ett av våra fantastiska jourhem där hon nu börjar landa i lugn och ro. Hon bor ihop med en hanhund på Neenas ålder som hon fungerar fint ihop med. Jourhemmet beskriver Neena som en lite försiktig men bestämt dam. Hon älskar köttbullar och lärde sig snabbt vart dom kommer ifrån. Neena är rumsren och älskar att gå på promenader där hon får nosa på alla luktar som finns ute i naturen.

Neena är en hund som är nyfiken och som har ett tydligt hundspråk.

Neenas lindriga höftdysplasie märks inte alls av och Neenas första hem rådfrågade svensk veterinär innan han adopterade Neena och veterinär tyckte att det såg bra ut enligt röntgenbilder.

Nu hoppas vi att Neena ska bli adopterad av någon annan familj som vill ge henne ett kärleksfullt föralltid hem. Är det er familj som ska få Neena som er nya familjemedlem? Då är ni varmt välkommen att skicka in en intresseanmälan till oss.

Efter ni har blivit godkänd som adoptör av Neena kommer ni få prata med Neenas jourhem innan ett besök till Neena blir planerat in.

NEENAS HISTORIA I RUMÄNIEN

En dag på senhösten upptäckte en cyklist att en kull med små valpar följde efter honom på en skogsväg. Han stannade för att se efter och såg fem små valpar, Neena och hennes fyra syskon, som alla sökte hans uppmärksamhet i hopp om att få något att äta. Hur valparna hamnat i skogen vet vi inte, men det är tyvärr allt för vanligt i Rumänien att ägda tikar får oönskade valpar som helt enkelt dumpas som skräp. Lidandet för dessa valpar är obeskrivligt. Problemet med oönskade valpar skulle enkelt avhjälpas genom kastrering, men tyvärr är den här cyniska inställningen till levande varelser fortfarande utbredd.

Cyklisten kunde inte överge valparna utan hittade ett sätt att ta med dem hem och kontaktade ASIPA för att be om hjälp att hitta familjer åt dem. Vid veterinärundersökningen av valparna såg man att alla fem hade smittats av den hemska sjukdomen parvo. Det finns ingen behandling för parvo men med omvårdnad finns möjlighet för de som är starka att överleva. Neena och tre av hennes syskon – Ozzy, Miracle och Amy – hade tur och var så sugna på livet att de klarade sig igenom sjukdomen. Ett av syskonen klarade sig tyvärr inte.

Neena som vuxit sig från valp till en underbar unghund, hon är lekfull och gillar uppmärksamhet och gos från människor. Hon fungerar fint med både katter och andra hundar, vilket hon är van med från jourhemmet hon bor i, i Rumänien. Nu längtar hon efter att få börja sitt liv med sin riktiga familj. Vill du ge vackra Neena ett kärleksfullt hem? Fyll i en intresseanmälan!